Ministerul Energiei, condus de Toma Petcu, susține că fostul premier Victor Ponta a făcut o afirmație „falsă” când a declarat că listarea la bursă a Hidroelectrica ar fi fost anulată.

„De altfel, ministrul Energiei Toma Petcu a declarat în spațiul public că listarea Hidroelectrica trebuie să aibă loc, iar acest demers beneficiază de întregul sprijin al Ministerului Energiei, acționarul majoritar al Hidroelectrica.

Referitor la afirmația lui Victor Ponta cum că România nu a plătit taxele către ICSID, și aceasta este falsă! Ministerul Energiei a identificat resursele necesare și a efectuat deja plata sumelor reprezentând onorariile experților care au realizat expertize de specialitate și onorariile avocatilor.
Pentru a preîntâmpina orice posibile sancțiuni din partea Tribunalului arbitral, Ministerul Energiei a analizat și a identificat sumele necesare și pentru plata cheltuielilor de arbitraj solicitate, în valoare de 300.000 de dolari”, arată instituția, potrivit unui comunicat postat pe Facebook.

Ministerul mai spune printre altele că este interesat de modernizarea și deschiderea de noi capacități de producție la Hidroelectrica.

Statul ar putea obține circa 1 miliard de euro din listarea unei părți de 15% din Hidroelectrica la bursă. Acestă mișcare a fost amânată pentru anul viitor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top