MH17-4Evoluţia situaţiei a fost posibiliă după ce Kievul a decis oprirea, pentru o zi, a ofensivei anti-separatişti, la cererea secretarului general al ONU.

BBC notează că un convoi cu observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa a ajuns la locul catastrofei, împreună cu patru poliţişti australieni şi olandezi. OSCE a anunţat pe Twitter că monitorii săi au ajuns în zonă folosind o rută nouă de acces.

Pe de altă parte, o echipă de 68 de poliţişti din Malaysia se află la Kiev pentru a contribui la anchetă. Anunţul a fost făcut chiar de către prim-ministrul malaysian, Najib Razak, care se întâlneşte în Olanda cu omologul său Mark Rutte. Olanda este ţara care a înregistrat cele mai multe victime în urma prăbuşirii zborului MH 17: 193 de cetăţeni olandezi şi-au pierdut viaţa după ce Boeingul 777 a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată din teritoriul controlat de separatiştii proruşi.

De asemenea, Rusia şi-a trimis la Kiev experţii aeronautici, care speră că vor putea vizita, la rândul lor, locul prăbuşirii.

MH17-3Săptămâna aceasta, Uniunea Europeană şi SUA au adoptat în mod concertat sancţiuni economice la adresa Rusiei, în răspuns la susţinerea pe care Moscova o acordă – prin armament şi trupe – insurgenţilor din estul Ucrainei. Sancţiunile vizează sectorul bancar rus de stat – care nu se mai poate împrumuta pe termen mediu şi lung din pieţele vestice – dar şi comerţul cu Rusia în domeniile armamentului şi echipamentelor din sectorul energetic.

Joi, UE a anunţat noi sancţiuni ţintind Moscova, după cele economice comunicate marţi. Între noii sancţionaţi prin îngheţarea activelor din străinătate şi interdicţii de călătorie se numără miliardarul Arkadii Rotenberg, cunoscut pentru faptul că a fost partenerul de judo al lui Vladimir Putin.

În cea mai recentă tentativă de a pune capăt luptelor din Ucraina, liderii separatiştilor ar urma să se întâlnească la Minsk, în Belarus, cu reprezentanţii Kievului, după cum transmite BBC. Belarus găzduieşte discuţiile tripartite Rusia-OSCE-Ucraina.

convoyUPDATE. În zona unde se află resturile aeronavei Malaysia Airlines au fost auzite explozii, în contextul în care locul este vizitat, joi, de experţii străini, relatează Sky News, care citează AFP.

Pe de altă parte, Rada (Parlamentul) Ucrainei a aprobat, joi, desfăşurarea a 950 de poliţişti străini la locul prăbuşirii zborului MH 17.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top