PNL critică intenția Guvernului de a înființa ”Comisia 2040”, organism consultantiv la cârma căruia s-ar afla președintele Camerei Deputaților, care în prezent este șeful PSD Liviu Dragnea.

„Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reușit nici până acum să asimileze în mod real valorile democrației. Practic, cetățenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privința direcției pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior”, spun liberalii, potrivit unui comunicat.

PNL cere Guvernului să renunțe la acest proiect de lege, adăugând că actuala coaliției trebuie să dovedească capacitatea de a rezolva probleme urgente înainte de defini strategii pe decenii.

”Dragnea vrea să condamne România la dezastru nu doar într-un mandat de 4 ani, ci pentru următoarele două decenii”, arată PNL.

Potrivit poriectului de lege, Comisia ”România 2040” îşi va desfăşura activitatea în perioada 1 iunie 2018 – 1 iunie 2019, atât în cadrul unor reuniuni lunare în plen, cât şi în mod curent, prin realizare de lucrări de fundamentare şi sinteză.

Proiectul de lege privind ”Comisia 2040”

”Activitatea Comisiei „România 2040” se va finaliza cu
proiectul următoarelor documente:
a) Declaraţia politică de asumare a Strategiei naţionale pe termen lung „România 2040”;
b) Strategia naţională pe termen lung „România 2040”;
c) Prognozele şi scenariile de dezvoltare, precum şi detalierea acestora sub forma unui raport de fundamentare;
d) Propuneri de actualizare a strategiilor sectoriale şi principalelor politici publice necesare pentru implementarea Strategiei „România 2040″”, se arată în proiect.

Se mai menționează în document că ”Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia „România 2040″”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top