andrei-plesuTe poţi supăra pe cineva care nu-şi valorifică în mod inteligent calităţile, sau care nu-şi cunoaşte limitele, ori nu-şi domină slăbiciunile. Dar nu te poţi supăra pe un ins încă nealcătuit, nearticulat, fluid, imprevizibil nu prin subtilitate dinamică, ci prin carenţă structurală. Nu te poţi supăra – să zicem – pe o amoebă. Or, în cazul de faţă, avem de a face cu un personaj fără portret recognoscibil: nu evoluează prin opţiuni raţionale, ci prin tropisme de conjunctură.

Cînd inapt şi ţîfnos ca un repetent obraznic, cînd pompos ca un pionier distribuit, la sfîrşit de an, în rolul lui Mihai Viteazul, cînd drăgălaş ca o cadînă, cînd burzuluit ca un miliţian proaspăt crescut în grad, cînd glumeţ ca un băieţel din grupa mare, cînd solemn ca un lider planetar, Victor Ponta reuşeşte o stranie performanţă de minus-existenţă, un apogeu al lui „fără“: fără experienţă, fără prestigiu, fără competenţe specifice, fără prea multă minte, fără prea mult caracter, fără haz, fără simţul răspunderii, fără conştiinţa nenumăraţilor „fără“, care îl caracterizează.

Dar cum să te superi pe infirmitatea cuiva, pe ghinionul lui constitutiv, pe un reprezentant al pseudopodelor, aflat în curs de evoluţie lentă, mizînd, adică, pe viitor pe baza unui trecut minimal? 

Citiți comentariul integral în Adevărul

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to PLEȘU:Nu pot fi supărat pe Ponta, nu te poți supăra pe o amoebă

  1. zoe spune:

    Cat de adevarat, de profund si elegant spus!E drept maestre, cu cat se dovedeste mai lipsit de orice fel de calitate (profesionala, politica, umana) cu atat suntem mai indreptatiti sa ne simtim -fiecare dintre noi-mai vinovati ca am asistat, ca am fost partasi, ca am lasat ca ascensiunea acestui specimen (si a celor ca el) sa fie posibila !

  2. oblio spune:

    ”Caci ……… ca” nu sunt scrise intimplator asa. Nu este greseala de plasare a parantezei orizontale ci doar mediul de trai al Salmonelei…

  3. oblio spune:

    Perfect adevarat. Dar -in acest caz- trebuie sa vedem despre ce este vorba. Caci -mie mi se pare- ca sunt intrunite toate conditiile de definitie a Salmonelei… Tonta Plagiatorul este o noua forma de Salmonela, extrem de toxica. Trebuie tratata rapid si dur, caci altfel provoaca grave tulburari…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top