LIBRARY IMAGE OF THE INTERVIEWCoreea de Nord a propus Statelor Unite deschiderea unei anchete comune pentru a elucida atacul cibernetic efectuat în luna noiembrie asupra companiei Sony Pictures, Phenianul dând asigurări că nu este responsabil de acest incident.

„Deoarece Statele Unite răspândesc acuzaţii nefondate şi ne defăimează, le propunem o anchetă comună”, a anunţat Ministerul nord-coreean de Externe.

Anterior, preşedintele Barack Obama a promis că Washingtonul „va răspunde” Coreei de Nord, ţară care ar fi stat în spatele celui mai grav atac cibernetic ce a avut loc vreodată în Statele Unite.

În schimb, nord-coreenii susţin că ţara lor dispune „de mijloacele de a demonstra că nu are nimic de a face cu acest incident”.

În plus, ministerul nord-coreean a atacat filmul „The Interview”, o comedie de ficţiune despre asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Efectul atacului cibernetic atribuit Coreei de Nord a fost acela că Sony a anulat lansarea producţiei.

„Nu vom mai tolera vreodată tot ceea ce insultă cea mai înaltă autoritate a noastră. În cazul în care va trebui să recurgem la represalii, nu vom efectua atentate teroriste în cinematografe împotriva unor spectatori nevinovaţi, ci atacuri frontale împotriva celor care se dedau la activităţi ostile”, a avertizat instituţia nord-coreeană.

În imagine: un instantaneu din filmul The Interview. Sursa: The Guardian.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top