spital afganDocumentul a fost redactat pe baza unor mărturii culese anul trecut de la 800 sute de pacienţi şi rude ale acestora. Potrivit actului, unul din cinci intervievaţi spun că şi-au văzut un apropiat murind în ultimele luni din cauza lipsei de servicii medicale adecvate.

Raportul MSF spune că spitalele afgane sunt puţine, slab echipat, şi în mare criză de personal calificat. Cele mai multe dintre ele nu au nici măcar curent electric sau medicamente pentru pacienţi. Astfel, bolnavii sunt nevoiţi să-şi plătească tratamentul iar după însănătoşire rămân cu datorii imense.

spital 2În plus, documentul mai spune că pacienţii care reuşesc să ajungă la un spital, fie el şi slab echipat sunt cei mai norocoşi. Numeroşi bolnavi mor pe drum în urma unor atentate teroriste sau atacuri armate. “40% dintre cei care au reuşit să ajungă la noi la spital au spus că au avut de înfruntat pe drum lupte armate, mine antipersonal, puncte de verificare a documentelor şi hărţuiri de tot felul” a declarat Christopher Stokes, D’directorul Medecins Sans Frontieres.

De la începutul războiului din Afganistan, organizaţiile umanitare au pompat sume imense în modernizarea sistemului local de sănătate. Se pare însă că nu e de ajuns. Astfel că MSF a făcut apel la liderii internaţionali să-şi sporească eforutrile în acest sens. 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top