alina-stanciuAcest gen de numiri sunt folosite în general ca recompense pentru diverse servicii aduse partidului în cauză. Un mic de studiu de caz poate fi realizat cercetând cine sunt cele două persoane care au fost numite în instituțiile subordonate Parlamentului la propunerea Partidului Conservator, al cărui principal atu dintotdeauna a fost trustul media Intact.

Nu e deci de mirare că pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al Radiodifuziunii Române, PC a propus-o pe Alina Stanciu, despre care Reporter Virtual relata în aprilie anul trecut că a fost numită Corporate Affairs Director la Antena 3. 

pieleanu-antena3Pe de altă parte, pentru un mandat de consilier de conturi (membru în Boardul de conducere) în cadrul Curții de Conturi a României, PC a ales s-o propună pe Ileana Manuela Pieleanu, soția lui Marius Pieleanu, acesta din urmă fiind cunoscut pentru desele sale apariții la același post Antena 3 (Pieleanu este adesea invitat să comenteze în calitate de sociolog evoluțiile de pe scena politică).

Ileana Manuela Pieleanu a îndeplinit până în prezent funcția de director general adjunct în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Ca angajată a ANP, Ileana Manuela Pieleanu a depus mai multe declarații de avere și nu e lipsit de interes să remarcăm că într-una din ele, din anul 2011, apărea și sumă de bani încasată de Marius Pieleanu în urma unui contract cu Antena 3.

Potrivit ultimei declarații de avere depuse de soția lui Marius Pieleanu, în martie anul acesta, cei doi soți dețineau o casă de locuit de 140 mp în București (cumpărată în 2006), două apartamente achiziționate în 2012 (unul în București, de 60 mp și altul în Sinaia, de 140 mp), dar și conturi de 270.000 de euro și 160.000 de lei. Pe lângă salariile de la ANP și respectiv SNSPA, familia Pieleanu a mai încasat bani și din dividendele provenite din cele două firme ale sociologului: Institutul Avangarde (aproape 300.000 de lei) și 41.000 de lei de la Psiho Global Consult.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Pe cine a propus PC în instituțiile subordonate Parlamentului: Soția lui Pieleanu și o directoare de la Antena 3

  1. […] sale pentru Antena 3 & Dan Voiculescu, aflați că soția sa, Ileana Manuela Pieleanu, a fost propusă de PC, partidul lui Voiculescu, pentru un mandat de consilier de conturi la Curtea de Conturi a […]

  2. mariana spune:

    a! deci mos pielea asta de aia beleste pielea acolo in haznaua3 pentru ca varanui ii da bani! am inteles acum, cum e cu pielea varanului data peste cap de sociologul pielea{NU}.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top