ponta-si-blagaEuroparlamentarul Cristian Preda a descoperit ce anume îi diferențiază pe Vasile Blaga și Victor Ponta, pornind de la două declarații făcute de aceștia în legătură cu Partidul Comunist Chinez.

Într-o postare pe blog, Preda citează mai întâi o declarație a lui Vasile Blaga din 14 iunie 2013.Colegii din Partidul Comunist Chinez împărtăşesc aceleaşi valori cu noi privind construcţia unui partid”, spunea atunci liderul PDL. În ceea ce-l privește pe Ponta, este evocată afirmația făcută de premier marți, în timpul vizitei în China, când Ponta s-a referit „admirația” sa față de Partidul Comunist Chinez „pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”.

cristian-preda (1)În ciuda aparentei lor apropieri, cele două declarații ne îngăduie să înțelegem diferența dintre dreapta și stânga, așa cum e configurată ea în România”, observă Cristian Preda.

Cine se revendică de la dreapta are în minte construcția organizațională și valorile, cine se revendică de la stânga se gândește la partidul-care-conduce și poporul-care-se-lasă-condus. E, desigur, doar o întâmplare faptul că PCC e referința care le îngăduie liderilor politici români să se exprime atât de clar…”, mai scrie eurodeputatul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Partidul Comunist din China, Blaga și Ponta. Care e diferența între cei doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top