Orban + Dragnea = LOVE

8:26 pm, 9 octombrie 2017 • de • cu Niciun comentariu

De luni bune, președintele Iohannis face pe dracu-n patru să demonstreze aliaților noștri occidentali că suntem cu ei, că vrem în UE și în NATO, că România e o țară europeană și că locul nostru e în Europa, și nu în Eurasia. Dar degeaba se căznește el, pe la Washington și Bruxelles, să arate că românii s-au civilizat, când, rămase acasă, rozătoarele din guvern și PSDragnea profită de prilej ca să joace pe masă bătuta, învârtita pe sub mână și alte dansuri tradiționale mioritice. Degeaba încearcă Iohannis să atragă simpatia și investițiile occidentale la noi, când, de la București, un premier care-și ține banii la saltea, la ciorap sau la chiloți, să pară mai terente, așa, zbiară că el n-are încredere în bănci și denigrează zilnic tot ce înseamnă investiție occidentală. Și culmea știți care este? Că același premier care zice că băncile-s hoațe și nu-s de încredere, n-are nicio greață să împrumute miliarde de la ele, căci măcar atâta lucru știe, din experiența lui de consumator: adesea, în viață, unul consumă, dar alții plătesc. Cum ar veni, Tudose ridică paharul și zice, gâjâit: ”Hai noroc, băi, Daciane, mai dai un rând pentru când te-ntorci la guvernare?”

Iar, dacă atitudinea patriotardă a lui Tudose pare doar o grozăveală de drojdier fruntaș, după multe păhărele luate la bord, cea a lui Dragnea e cât se poate de îngrijorătoare. Probabil ați observat că inițial, când Livinho încă mai era mândru că e român, el se cam lua de ciuf cu Viktor Orban. Ei bine, acum au căzut la pace. Li s-a întâmplat și lor ce li s-a întâmplat lui Putin și Erdogan: s-au bălăcărit, s-au amenințat, și-au doborât avioane, până când și-au dat seama că au o pasiune comună, de fapt două: pozele de machoman și diktatura. Așa și cu Dragnea și Orban. Mai întâi, s-au împuns reciproc, fiindcă al nostru se simțea român verrde, iar al lor se simțea ungur, deci și mai verrde. Pentru ca, mai nou, să realizeze că, de fapt, se înțeleg de minune, de vreme ce amândoi au același scop: distrugerea oricărei urme de democrație în țara lor.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top