Traian Băsescu pare că vrea să continue proiectul anunțat de Elena Udrea prin care asupriții „Sistemului” ar urma să fie protejați. În timp ce Udrea vorbea de înființarea unei fundații în acest scop, liderul PMP a mers mai departe și profitând de experiența sa politica a ajuns indirect în cercul restrâns al lui Liviu Dragnea, șeful PSD.

Interesant de văzut este faptul că până în acest moment nu putem înțelege de ce Băsescu dă bine pe lângă cei de la PSD. Din moment ce pare evident că nu mai vrea să ocupe alte funcții publice, fostul președinte se încăpățânează să promoveze amendamente care să salveze mamele aflate în spatele gratiilor. Am putea spune că acesta este un lucru de admirat – iată un politician care se gândește și la oamenii simpli – însă pe lângă mamele închise ar urma să iasă și politicieni condamnați pentru că au luat mită sau pentru că au semnat contracte în care statul a pierdut mulți bani.

O fi bine ca un fost politician, dovedit corupt, să dea banii înapoi și să scape? Mă întreb doar de unde va face rost de bani pentru acoperirarea prejudiciului. Își face credit la bancă, își trimite copii să muncească în străinătate sau se împrumută din pensia părinților? De fapt, statul are pârghiile necesare pentru a recupera banii, doar că la frâiele unor instituții cheie sunt tot politicieni. Anul trecut se vorbea intens despre o agenție pentru recuperarea prejudiciilor. Între timp, nimeni nu mai scoate niciun cuvânt despre acel proiect, însă vrem ca un condamnat pentru corupție să-și cumpere libertatea obținuți cine știe din ce surse.

Dar la Traian Băsescu vedem o revenire la origini, la vremurile în care Liviu Dragnea era coleg cu el în defunctul PD. Acum, nu ar fi surprinzător ca liderul PMP să abandoneze partidul și să treacă în barca social-democraților. Nu cred că ar mai surprinde pe cineva – oricum la ce poziții politice are în prezent putem să-l trecem în mod oficial la categoria „tinere speranțe ale viitorului PSD”.

Și am ajuns la situația de-a dreptul comică în care Băsescu vrea grațiere pentru corupți aflați la prima condamnare, iar Dragnea, condamnat penal, spune că vrea corupții în închisori.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top