"dacian ciolos"Președintele Liviu Dragnea face absolut tot ce-i poftește inima în acest moment, în condițiile în care partidele de opoziție par să aibă probleme grave de identitate, iar președintele Klaus Iohannis a intrat într-o amorțire ciudată gândidu-se cum va obține un al doilea mandat în 2019.

Fostul premier Dacian Cioloș, prezentat drept speranța mișcării anti-PSD își mai apără timid mandatul scurt, dar nu mai spune mai nimic despre planurile politice.

Liberalii, teoretic a doua cea mai mare forță politică din România, se preocupă mai mult de alegerile interne și par să fi abandonat orice plan de a intra la guvernare în următorii ani.

La USR, Nicușor Dan se luptă să rămână relevant și să nu-și piardă partidul, care oricum se află pe un butoi cu pulbere ideologică.

Cea mai complicată pară să fie situația în PMP, partid al cărui președinte se preocupă acum de scăparea corupților deștepți de care are nevoie statul.

În acest context, marcat de lene politică, social-democrații fac fix ce își doresc alături de ALDE. Criticile la adresa noii legi a salarizării sunt practic inexistente, opoziția nu mai depune niciun fel de moțiune și nici nu vine cu un Guvern din umbră – mișcare utilă în economia conflictului politic de uzură.

Peste toți se află președintele Iohannis, care pare tot mai absent după ce la începutul acestui an era pe toate posturile TV cu declarații cam despre orice. Pregătește un proiect politic în secret, vine cu opinii argumentate pe tema legii salarizării sau vrea să ne arate dezastrul din zona fondurilor europene?

Pentru o țară în care problemele de la guvernare sunt foarte mari, iar amatorismul miniștrilor este foarte vizibil, șeful statului păstrează o tăcere de neînțeles, chiar complice.

Există posibilitatea ca toate partidele de opoziție, inclusiv Iohannis, să stea în defensivă și să aștepte ca PSD să-și rupă gâtul la guvernare. Aceasta este o opțiune, dar să nu uităm că tot alegătorii vor avea nota de plată.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top