Poate că întrebarea pe care Ion Țiriac ar fi trebuit să o primească după ce a spus că preferă un hoț în detrimentul unui prost ar fi trebuit să fie aceasta: „Ce face România dacă are politicieni de vârf care sunt și hoți și proști”.

„Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. Dupa hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic”, spune Țiriac, iar imediat îți trec prin minte cele mai mari cazuri în care statul a fost „țepuit”, fie că vorbim de drumuri sau servicii de altă natură.

De exemplu, cand am plătit peste 1 miliard de euro pentru 50 de kilometri de autostradă, liderii noști politici au fost hoți sau proști sau nu cumva și/și.

Sau când Guvernul lui Victor Ponta a șters peste 500 de milioane de dolari din datoria unei companii petroliere? Aici vorbim de hoție, prostie, sau o „strategie de business” în relația cu statul cu un câștig de toate părțile.

Desigur, declarația afaceristului este plină de cinism, iar de-a lungul carierei presuspun că el a întâlnit lideri de stat sau de afaceri care văd democrația și „făcutul de afaceri” mult mai diferit față de majoritate.

Iar drept dovadă este o altă declarație a lui Țiriac, despre protestatarii de la Guvern, care ar putea să fie „mânați de la spate de cineva”.

Dar ceea ce miliardarul nu vrea să înțeleagă este tocmai că protestul este una dintre singurele metode prin care politicienilor rupți de realitatea li se arată starea reală a țării. Când niște lideri politici greșesc impardonabil și calcă în picioare democrația, nu stai să înduri ani de zile până la următoarele alegeri.

Acum, avem o coaliție trimisă în transă de rezultatul alegerilor din 11 decembrie, iar protestele masive din ultimele săptămâni au contribuit la aducerea politicienilor la realitate.

Însă afaceristul nu trebuie judecat dur. Și-a construit un imperiu financiar de la zero, însă nu poți compara coordonarea unor manageri, plătiți de el, cu politicienii, care în teorie sunt conduși de noi toți.

În aceste zile, asistăm la un experiment în SUA, unde Donald Trump speră că poate conduce țara așa cum și-a condus propria afacere. În cazul în care va avea succes, poate că vom vedea cu alți ochi afirmația lui Țiriac despre hoți și proști.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top