În acest zile se vorbește doar despre miliarde de euro din viitor și despre cum România devine tigrul economic „pe steroizi” al economiei europene. Iar acest lucru arată foarte bine pe hârtie și în „mega” emisiunile în care miniștrii în care se laudă cu lucrurile pe care nu le-au făcut încă.

Iar tonul „hiperoptimist” este dat chiar de părintele protector al acestui Guvern și anume „Faraonul de Teleorman”. Este politicianul care anul trecut spunea că țara ar trebui să aibă un plan pe 50 de ani. Ceea ce în teorie sună bine, dar când te uiți la stabilitatea legislativă, înțelegi că de fapt la noi s-a schimbat legislația în domeniul educației și sănătății de câte ori a venit un nou ministru – și au fost cel puțin 20 în ultimii 27 de ani.

Iar Faraonul vorbește doar despre ținte gradomane, despre cum sute de mii de familii vor ajung în clasa de mijloc, despre cum statul va investi miliarde de euro pentru construcția de spitale și drumuri, și în general despre cum românii vor construi totul cu bani românești – un discurs care ar putea fi validat acum 17 ani, când România nu era nici în UE și nici în NATO.

Singura necunoscută în tot acest construct este de unde vor veni toate aceste zeci de miliarde noi.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Opinie. Faraonul de Teleorman, noul risc al economiei României

  1. linus spune:

    „Trebuie marita productia pe centura.”
    Probabil asa ar fi vorbit si Pingelica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top