Consiliul de Securitate al ONU a adoptat unanimitate și la inițiativa Statelor Unite ale Americii un nou set de sancțiuni împotriva Coreii de Nord.

Noile măsuri prevăd interzicerea exportului de textile și reducerea aprovizionării Coreei de Nord cu petrol și gaze.

ONU dorește să împingă Phenianul la negocierea programelor sale de înarmare nucleară și convențională, considerate o amenințare pentru stabilitatea mondială.

Pentru Statele Unite, Marea Britanie, Franța sau Italia, rezoluția adoptată luni este „foarte solidă”, „echilibrată” și permite ONU să își afirme „unitatea” și „determinarea”.

„Nu căutăm războiul”, a dat asigurări ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, care săptămâna trecută afirmase că Phenianul „nu cere decât asta”. Luni, ea a admis că regimul comunist „nu a depășit un punct fără întoarcere”.

Ultima rundă de sancțiuni internaționale, de la 5 august,a fost urmarea a două tiruri cu rachete intercontinentale nord-coreene. Acesta interzicea importul de cărbune, minereuri de fier și produse piscicole nord-coreene și viza să priveze această țară de un miliard de dolari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top