După ce și-a făcut o mie și una de socoteli, folosindu-și toate degetele de la mâini și picioare, Olguța n-a reușit, cum își propusese, să dubleze salariile tuturor bugetarilor ”dăcât” cu 4% net, în schimb uite că s-a ținut de cuvânt și mărește de azi salariile tuturor angajaților din sistemul medical. Cât o să țină banii ăștia e altă problemă, pe care guvernul de babuini și de paviene încă n-a catadicstit să și-o pună, dar n-ar fi exclus să li se întâmple și medicilor ce li s-a întâmplat și angajaților de prin primării și, bugetul spitalelor fiind la fel de fix ca și al primăriilor, să se ajungă la fundul sacului după doar vreo trei luni, iar în a patra lună să nu mai fie bani de salarii și toată suflarea din Sănătate să aștepte, chițăind,  nouă rectificare bugetară. Până atunci, vă dați seama că nici cel mai curajos manager n-o să îndrăznească mai bage bani în investiții, ci toți banii care vor mai rămâne se vor transforma în salarii mărite. Că doar asta a fost, este și va fi tactica PSD dintotdeauna: noi dăm bani cu nemiluita, să vină alții să-i pună la loc, dacă mai au de unde!

Nu vreau să mă înțelegeți greșit: e foarte bine că s-au mărit salariile personalului medical, care, mai ales pentru tinerii medici, erau o mizerie. Ceea ce nu mai e foarte bine este că alte categorii de bugetari, și în primul rând dascălii, au primit doar firimituri la împărțeala asta a Olguței. Adică mărești de aproape patru ori salariile unora – de la 4.000 la 15.000 de lei, în vreme ce îi arunci în scârbă nici măcar o sută de lei unei educatoare sau învățătoare, adică unor persoane care îi învață pe copii să devină într-o zi medici, ingineri, muncitori, fermieri, jurnaliști, scriitor, orice, numai parlamentari nu, că ăia au chiulit și de la creșă? Bine, la atitudinea pe care o are PSD față de educație, acest dublu standard nu mă miră: uitați-vă ce agramați a pus Partidul ca miniștri ai Educației, uitați-vă cum se încearcă, pe toate căile, ca din liceu să iasă cu bacul luat cât mai multe loaze, ca să umple fabricile de diplome de la parti, uitați-vă cum nu mai știe madam Firea ce motive să găsească spre a-i ține pe copii departe de școală, doar-doar nu s-o prinde dragostea de carte de ei, doar-doar or deveni cu toții votanți pe zahăr și ulei!

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top