Președintele american Barack Obama a susținut discursul de rămas-bun la finalul a opt ani de mandat, la Chicago, în fața a 18.000 de persoane.

„În fiecare zi am învățat de la voi. Am devenit un președinte mai bun și un om mai bun datorită vouă”, a afirmat președintele în exercițiu, subliniind că, în continuare, crede în puterea oamenilor obișnuiți de a provoca schimbări.

Făcând trimitere la intenția lui Trump de a revoca reforma sistemului de sănătate realizată de administrația Obama, președintele aspus: „Dacă pune la punct un proiect despre care poate demonstra că e superior îmbunătățirilor făcute de noi sistemului de sănătate publică, un proiect de care pot beneficia mai mulți oameni și care presupune costuri mai mici, îl voi susține public”.

Obama a spus că America este acum mai puternică decât acum opt ani, că are un potențial uriaș, „dar acest potențial se va concretiza doar dacă democrația noastră funcționează, dacă politicile noastre îi reflectă pe cetățenii noștri, dacă noi toți, indiferent de afilierea politică, readucem spiritul scopului comun de care avem acum o atât de mare nevoie”.

Pe parcursul discursului, Obama a fost surpins lăcrimând, la fel ca una dintre fiicele sale. Chiar și vicepremierul Joe Biden a fost surprins cu lacrimi în ochi.

Donald Trump va veni în locul lui Obama, la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top