ObamaPreședintele american Barack Obama a comentat marți incidentul în urma căruia un avion de luptă rus intrat în spațiul aerian al Turciei a fost doborât de aviația acestei țări.

Obama, sub rezerva că încă primește amănunte despre incident, a spus:

Turcia, ca orice țară, are dreptul de a-și apăra teritoriul și spațiul aerian„.

Liderul de la Washington, care a susținut marți declarații de presă împreună cu președintele francez Francois Hollande, a adăugat că important este acum ca părțile rusă și turcă să ia măsuri care să descurajeze escaladarea situației.

El a precizat că a convenit împreună cu Hollande că „intervenția Rusiei în Siria consolidează” regimul lui Bashar al-Assad. În plus, incidentul de marți relevă o altă problemă cu operațiunile rusești în Siria, și anume faptul că acestea se derulează foarte aproape de granița turcă, vizând opoziția moderată anti-Assad.

Dacă Rusia își concentrează energiile către combaterea Daesh (ISIS), unde dintre aceste situații care favorizează greșelile și escaladările devin mai puțin probabile”, a opinat Obama.

Și președintele francez a insistat că „trebuie prevenită o escaladare care ar fi foarte păgubitoare” și că lupta cu ISIS trebuie să fie singurul scop.

Holl2andeCe s-a întâmplat înseamnă că trebuie să găsim o soluție la criza din Siria, altfel există riscuri de escaladare”, a subliniat Francois Hollande.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Obama, după incidentul cu avionul rus: Turcia are dreptul să se apere

  1. […] nostru de a ne apăra granițele | Fotografii cu resturile parașutelor piloților ruși • Obama, după incidentul cu avionul rus: Turcia are dreptul să se apere • Atac terorist cu bombă în Tunisia, țara vizată de ISIS în atentatele din vară • […]

  2. […] nostru de a ne apăra granițele | Fotografii cu resturile parașutelor piloților ruși • Obama, după incidentul cu avionul rus: Turcia are dreptul să se apere • Atac terorist cu bombă în Tunisia, țara vizată de ISIS în atentatele din vară • […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top