Cu tot respectul pentru băieții de la ”Sarmalele reci”, care se pare că au anticipat, acum douăzeci de ani, multe dintre realitățile României de azi, trebuie să spun că titlul melodiei lor ”Țara te vrea prost” e greșit pe ici, pe colo și anume prin părțile esențiale, întrucât nu țara te vrea prost, ci țoapele care ne conduc și printre care se numără, la loc de cinste, Țoapa Generală a Capitalei. Altfel nu-mi explic de ce ține dumneai duamna Pandele să închidă școlile la orice vânt vine dinspre Voluntari, Băneasa sau din alte locuri unde se mai dau vânturi. Privind la copiii de azi, numiți ”generația fulgilor de nea”, îmi dau seama tot mai mult că, prin comparație cu ei, noi eram niște supereroi ca la Hollywood: mergeam la școală când afară era viscol, ne băteam cu bulgări în zăpezi până la brâu și ne țineam de garduri să nu ne ia vântul, la o vreo răspântie, când mergeam spre școală. Pe când micuții din ziua de azi ce fac, cu blagoslovirea duamnei Firea și a slugăreilor domniei sale de prin Ministerul Învățământului – că nu știu dacă ați aflat, dar Pandelica decide, cu de la sine putere, nu doar în privința suspendării tramvaielor prin București, ci și în privința suspendării cursurilor? Cum dau doi fulgi de zăpadă, cum vine o boare de vânt mai tare, în loc să meargă afară la zăpadă, stau în casă și încing tableta sau smartfonul, construind, eventual, cazemate de omăt în Minecraft.

Vineri, Firea va închide iar școlile, anunțând că vine un viscol grozav, cu vânturi extrem de puternice. Nu știu cine o consiliază pe dumneai în privința buletinului meteo, dar înclin să cred că e vreo vrăjitoare din Voluntari căreia i s-a aburit globul de cristal, pentru că altfel nu-mi explic: am intrat pe accuweather, zice clar că vineri va fi un grad Celsius pe plus și vânt de 24 km/oră; am intrat pe un site românesc de meteorologie, acolo prognozau că ”vineri plouă și vântul nu depășește 25 km/oră”, am intrat și pe altul, acolo zicea ”ninsoare slabă și viteza vântului 23 km/oră”. Atunci de unde o fi aflat doamna Țoapa că vineri se abate urgia peste București? Sau știe mai curând că vineri se va circula, oricum, în Capitală, haotic, cum se circulă de altfel de în fiecare vineri și vrea să limiteze cât mai mult dezastrul, că i se strică deja carnea prin congelatoare?

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top