1107_selectiveNu el este destinatarul ordinului luare în evidenţă pentru încorporare, ci bunicul său, Bert Huey, născut în 1894, veteran al primului Război Mondial şi decedat în 1995, la venerabila vârstă de 100 de ani.

Conform celor menţionate în notificarea autorităţilor, Bert Huey este pasibil de amendă sau de închisoare dacă nu dă curs ordinului. Şi, în mod evident, n-are cum s-o facă.

Cazul Huey nu este singular, relatează The Guardian. Numeroşi rezidenţi din Pennsyilvania s-au văzut puşi în situaţii similare: au primit scrisori de chemare la înregistrare în vederea încorporării pe numele bunicilor decedaţi de multă vreme.

În SUA, serviciul militar nu este obligatoriu dar bărbaţii cu vârste între 18 şi 25 de ani sunt obligaţi să se înregistreze în vederea unei eventuale situaţii care ar presupune mobilizarea.

Sistemul electronic care ţine evidenţa cetăţenilor sau rezidenţilor eligibili pentru încorporare în SUA trimite automat ordinele de chemare pentru luarea în evidenţă. Însă un funcţionar de la Departamentul statal al Transporturilor, care a introdus 400 de mii de înregistrări în sistem, a selectat greşit secolul. Efectul este că oameni născuţi cu peste 100 de ani în urmă au fost raportaţi ca născuţi în anii ’90.

Amploarea erorii a fost descoperită la începutul acestei luni, când rudele decedaților au început să sune autoritățile. O verificare în sistem a arătat aproape 30 de mii de înregistrări greșite ale unor bărbați născuți la finele secolului 19. Până la corectarea situației, sistemul apucase să distribuie 14250 de ordine pe numele celor decedați.

Responsabilii serviciului de selecţie în vederea recrutării au prezentat public scuze pe site-ul instituției, dând asigurări că situația a fost remediată iar familiile celor notificați „nu trebuie să facă nimic”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top