Ei, ați văzut că iar v-ați dus după fentă? Nu s-a zis bine că un nebun aruncă o piatră în baltă și o sută de înțelepți se chinuie să o scoată? E drept că pe mulți dintre milioanele de români care s-au repezit, de două zile, să scoată piatra aruncată în baltă de un francez zevzec și nici măcar talentat la caricaturi nu prea îi dă înțelepciunea afară din casă, dar sunt convins că ați prins ideea: ca de obicei, ne inflamăm imediat când ne zic străinii chestii nasoale, fără să ne întrebăm dacă în chestiile alea nu există și o fărâmă de adevăr. Dar, na, așa suntem noi, firi iuți la mânie, ni se urcă repede sângele la cap – deși din păcate nu la capul la care ar trebui să ni se urce.

Să fim bine înțeleși: zevzecul ăla fără talent la desen de la Charlie Hebdo nu de Simona Halep a vrut să facă mișto, și nici de România, ci de ce a priceput el, din văzute, că ar fi România: o hoardă de țigani care au invadat Franța mai abitir decât hunii lui Attila și s-au pus pe cerșit, pe furat, pe tâlhărit. Iar la câți kilometri de cablu de cupru, inclusiv de pe liniile de mare viteză TGV, au ciorditără minoritarii noștri în ultimii ani, e de înțeles de ce pentru mulți francezi roma a devenit sinonim cu România. Dar Charlie Hebdo nu înseamnă Franța. Charlie Hebdo reprezintă doar o gașcă de hateri, de teribiliști și provocatori, care și-au făcut o calitate din a denigra pe oricine. Să pui semnul egal între ei și o țară întreagă mi se pare absurd. E ca și cum un străin ar veni la noi în țară, ar vedea ce adunătură de cutre se strânge la Antena 3 și ar spune că toată România e o cutră. Un om cu capul pe umeri, care nu se lasă dus de valul emoției și nici influențat de indignarea majorității, ci gândește la rece, cu creierul lui, n-ar trebui să pună nici măcar pentru o clipă semnul egal între un cretin care se imaginează caricaturist și o întreagă nație.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top