mergeNokia şi rivalii franco-americani Alcatel-Lucent au încheiat un acord prin care prima companie o va cumpăra pe cea de-a doua într-o tranzacţie de 15,6 miliarde de euro ce va avea drept efect apariţia celui mai mare furnizor mondial de echipamente pentru telefonie mobilă.

Anunţul a fost făcut miercuri de cele două părţi implicate în tranzacţie.

Gigantul telecom din Finlanda a acceptat să dea acţionarilor Alcatel-Lucent acţiuni Nokia la o paritate de 0,55 la 1 (55 de acţiuni noi pentru 100 de acţiuni deţinute în compania achiziţionată).

Compania rezultată în urma achiziţiei Alcatel-Lucent se va numi Nokia, va rămâne cu sediul în Finlanda şi va fi condusă de actualul management Nokia.

Şeful Alcatel-Lucent, Michel Combes, a menţionat că noua companie planifică o creştere cu 25% a activităţilor de cercetare-dezvoltare (R&D) în Franţa prin angajarea de 500 de noi specialişti, numărul celor angajaţi în acest departament urmând să ajungă, astfel, la 2500.

Combes a mai spus că activităţile R&D ale Nokia vor fi concentrate în Franța. Acest anunț vine să liniștească temerile guvernului de la Paris, care s-a declarat îngrijorat de eventualele reduceri de locuri de muncă în urma achiziției Alcatel-Lucent.

Informațiile privind fuziunea prin absorbție Nokia – Alcatel-Lucent au apărut încă din decembrie anul trecut.

Nokia a fost cel mai mare producător de telefoane mobile timp de mai mult de un deceniu dar a fost depășită de sud-coreenii de la Samsung în 2012. În 2014, Nokia a vândut Microsoft divizia sa de telefoane mobile și tablete. În prezent, compania finlandeză produce echipamente pentru rețele de telefonie mobilă și internet.

O creștere a cotei de piață după fuziune este previzibilă. În competiția cu rivalii Ericsson (Suedia) și Huawei (China) afacerile Nokia în domeniul rețelelor mobile vor fi susținute și pe seama Alcatel, furnizor de top în domeniul rețelelor 4G.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top