"dacian ciolos nicusor dan"Liderul USR, Nicușor Dan, sugerează că intrarea lui Dacian Cioloș în partid nu ar fi benefică, însă recunoaște că majoritatea membrilor susțin contrariul. Totodată, Dan a spus că ar fi mai bine dacă Cioloș și-ar face propriul partid.

„Opinia majoritara in partid este ca intrarea lui Dacian Ciolos in USR, in acest moment, este benefica pentru USR. Eu am sustinut opinia contrara dar USR este un partid democratic si voi actiona in acord cu vointa majoritatii.
Opinia majoritara in USR este ca partidul nostru trebuie sa continue in linia ‘morala’ in care a inceput: fara primirea de primari sau parlamentari de la alte partide. Fara fuziuni sau aliante cu partidele vechi si fara dizolvarea in ‘marele partid al dreptei'”, a scris Dan pe Facebook.

Dan a explicat că prin alăturarea cu Cioloș, USR își va pierde identitatea și ar urma să fie etichetat drept partidul fostului premier.

„In clipa de fata, brandul „Dacian Ciolos” este mai bine definit decat brandul USR. Din acest motiv USR va deveni pentru opinia publica „partidul lui Ciolos” si prin asta va dispare imaginea de independenta fata de partidele vechi. Este notoriu ca Dacian Ciolos a negociat pentru a intra in PNL inainte sa inceapa discutiile pentru intrarea in USR. In campanie a fost purtator de imagine PNL, aparand pe afisele PNL si 60% din persoanele care il vor in politica il vad pe Ciolos in PNL”, a scris acesta.

„In publicul reformist care simpatizeaza (cumulat) cu „Dacian Ciolos si USR” exista un clivaj intre un public „moral” si un public „pragmatic” (intre cei care nu accepta alianta cu PNL si cei care o accepta; intre cei care nu accepta primiri de primari si parlamentari de la partidele din majoritate, si cei care le accepta). In acest moment, Dacian Ciolos si echipa sa par orientati inspre „solutia pragmatica”. Asa ca un partid nou-creat al lui Dacian Ciolos functionand separat plus USR ar putea cuprinde impreuna ambele publicuri – functionand complementar. Ar servi „cauza” fara sa alieneze niciun „alegator reformist”, avand fiecare publicul lui natural”, a mai explicat acesta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Nicușor Dan spune clar: Marca USR ar fi distrusă prin intrarea lui Cioloș în partid

  1. […] că Dan a fost printre cei care s-ar fi opus unei potențiale intrări a lui Cioloș în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top