Liberalul Guy Verhofstadt, negociatorul-șef pentru Brexit al Parlamentului European, sugerează că alegerile anticipate care vor avea loc pe 8 iunie în Marea Britanie, ar putea limpezi apele în negocierile dintre Londra și Bruxeles pe tema ieșirii din Uniunea Europeană.

„Va fi o ocazie pentru cetățenii britanici să se exprime cu privire la modul în care văd relația viitoare între țara lor și UE”, a scris fostul premier belgian pe Facebook.

„În calitate de negociator al PE pentru Brexit, voi lucra cu un nou guvern pentru cel mai bun viitor comun posibil”, a adăugat Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, din care fac parte și liberal-democrații britanici.

Premierul britanic Theresa May a anunțat convocarea alegerilor anticipate susținând că astfel țara va avea stabilitate politică pe fondul negocierilor pentru Brexit.

Pentru a valida organizarea scrutinului, dna May trebuie să obțină acordul parlamentului cu o majoritate de două treimi.

Opoziția laburistă are, teoretic, puterea de a bloca inițiativa, dar liderul său Jeremy Corbyn a lăsat să se înțeleagă în cele din urmă că nu se va opune alegerilor anticipate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top