Unui coclete teleormănean ca Liviu Dragnea, care și-a făcut averea nu doar din insule, bălți și (tel)drumuri, ci și din troaca porcilor trecuți, inginerește, pe numele lui fie-său, trocul îi stă în sânge. De altfel, ne-am dat seama cât e de bun Dragnea la schimbul în natură atunci când a dat-o pe Bombonica la reciclat și a schimbat-o cu o acadea cu vreo treizeci de ani mai tinerică. Și cum unde-a mers balta, merge și zăcământul, ce s-a gândit Livinho? Ia hai să mărite el rapid și zăcămintele de cupru, că pe-astea ca să le fure trebuia mai întâi să le exploateze și nu se merita atâta muncă. Zis și făcut: sub blagoslovirea lui Dragnea, răposatul guvern Tudose a încheiat în octombrie anul trecut o tranzacție, în urma căreia toată producția CupruMin a început să ia drumul Chinei.

Zilnic, o sută de tone de cupru românesc, bine împănat cu aur și argint trec granița și pleacă spre soare-răsare, căci noi nu mai avem industrie de neferoase, iar occidentalii, precum știm, sunt răi, imperialiști, soroșiști și nu merită cuprul nostru nici pe bani. Până aici, nimic nelalocul lui, e bine să îi trimitem poporului chinez prieten cupru, că și el ne trimite în schimb adidași Mike, Puna sau Adibas, nu? Doar că persoana care a încheiat contractul este un anume domn Wang Yan. Acesta, prin 2005, pe când luase cetățeania română și-și transformase numele în Alexandru Ioan, exploata româncuțe minore și le trimitea să facă sex cu polițai și milițieni români, ba îi mai și filma, ca să aibă cu ce-i șantaja pe mitocani. Musiu Wang ajunsese un asemenea cui în talpă pentru statul român încât SRI a cerut în 2012 să-i fie retrasă cetățenia română, pentru că individul devenise un pericol pentru siguranța națională. Ei, și ce să vezi? Cum n-a mai fost Alexandru Ioan și a redevenit Wang Yan, mititelul chinez și-a recăpătat și prestanța de om de afaceri. Altfel nu-mi explic cum de Tudose, Tudose, mă, ăla de atârna unguri de steaguri, a putut să-i dea pe tavă aproape trei sferturi din zăcămintele de cupru ale României unui tip care, după ce ne-a exploatat sexual bogățiile solice, s-a apucat acum să le exploateze și pe-alea subsolice.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top