BP_siglaBritish Petroleum (BP) a anunţat că va continua să facă afaceri cu Rosneft, compania energetică rusă supusă, luni, sancţiunilor de către administraţia americană.

„Suntem dedicaţi proiectului nostru cu Rosneft şi intenţionăm să rămânem un investitor de succes, pe termen lung, în Rusia”, a anunţat luni compania britanică, citată de Reuters.

BP are o participaţie de 19,75% la Rosneft.

La rândul său, Mark Mobius, preşedintele Templeton, grupul investiţional pe pieţele emergente, declară că „este un moment bun pentru investiţii în Ucraina şi Rusia”.

Mobius Says No U.S. Recession on 'Bullish' Bernanke Speech„În acest moment calculele noastre arată că recompensa este mai bună decât riscul atât în ceea ce priveşte Rusia cât şi Ucraina”, a spus Mobius.

Fondul de investiţii Templeton deţine acţiuni ucrainene în valoare de cirac 200 de milioane de dolari şi obligaţiuni ruseşti de 500 de milioane de dolari.

„Cele mai multe active şi acţiuni pe care le deţinem sunt în partea vestică a ţării, partea ne-vorbitoare de rusă. Comentariile pe care le primim (referitor la criză, n.r.) din partea companiilor în care am investit se rezumă la „Nu e mare lucru”. În cazul Rusiei, preţurile au coborât iar evaluările sunt foarte atractive”, a adăugat Mobius.

El a evocat un scenariu în care guvernul de la Kiev şi separatiştii ruşi ar fi căzut de acord asupra unui compromis ce presupune un sistem federal, în care regiunile cu populaţie vorbitoare de limbă rusă să se bucure de un anumit grad de autonomie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top