Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că noua Lege a salarizării unitare va aduce o creștere medie a salariilor cu 56%, dar vor fi și bugetari care vor avea salarii mai mici, respectiv 3% dintre angajații cu salariile mari, de 14.000 de lei.

Anunțul lui Vasilescu vine în contextul în care peste 20.000 de angajați ai Ministerului Finanțelor Publice au declanșat un protest spontan, acuzând că prin noua lege a salarizării li se vor tăia salariile începând cu 2018.

„Este foarte adevărat că în baza piramidei, adică aproximativ 60% dintre bugetari vor avea creșteri de 100% sau chiar peste 100%. Dacă ne gândim la Apărare, acolo creșterile sunt și de peste 200%. Deci 60% vor avea salarii crescute cu cel puțin 100%. Apoi urmează o altă categorie cu salarii deja mari în plată și la ei vor fi creșteri de aproximativ 50%, dar sunt și 3% dintre bugetari cărora le va scădea salariul”, a spus Vasilescu, la TVR.

Ministrul a explicat că la ANAF, aflată în subordinea Ministerului de Finanțe, sunt salarii în conducere care depășesc 14.400 de lei fără sporuri

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top