mircea-dusaReacția pe care ministrul Apărării a avut-o vineri când jurnaliștii l-au interpelat cu privire la tragedia aviatică din Ucraina este tipică. Ceva de genul „Nu știu, nu am atribuții, nu mă privește”.

Iată ce declară un ministru dintr-un stat NATO a doua zi după o catastrofă care a adus reacții internaționale la cel mai înalt nivel:

De ce să fie Armata în stare de alertă? Era un zbor civil și pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o ședință a CSAT

Lucrurile sunt incerte și trebuie să fim ponderați. E un eveniment deosebit, dar trebuie condamnat faptul că și-au pierdut viața 295 de oameni. Până la o anchetă tehnică și care are girul echidistanței de a stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu nu aș face comentarii

Aveţi dumneavoastră vreun argument că a fost doborât? Mă feresc să fac asemenea afirmaţii până când o comisie de expertiză echidistantă va stabili cauzele

Ce ne spune deci funcționarul din fruntea MApN? Că evenimentele nu-l privesc, că nu știe nimic și că în general ar fi bine să treacă timpul ca să ne calmăm și să se piardă interesul asupra subiectului. Și asta în timp ce premierul Ponta ne spune pe Facebook că „pentru noi, ca țară, mobilizarea trebuie să fie exemplară pentru toate instituțiile” și se declară convins „că fiecare își va face datoria pentru asta”.

Care o fi datoria lui Dușa? Să ne dea sfaturi de genul „Răbdare și tutun!”. Iar el probabil, își va trage pe ochi căciula și așa prea mare pe care o poartă, vorba lui Traian Băsescu.

În final, un fragment dintr-o fabulă de Grigore Alexandrescu pe care în mod sigur o știți din copilărie:

Un bou ca toți boii, puțin la simțire,
În zilele noastre de soartă-ajutat,
Și decât toți frații mai cu osebire,
Dobândi-n cireadă un post însemnat.

  —Un bou în post mare? —- Drept, cam ciudat vine,
Dar asta se-ntîmplă în orcare loc:
Decât multă minte, știu că e mai bine
Să ai totdauna un dram de noroc.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top