În timp ce ministrul Finanțelor Ionuț Mișa a vorbit la Antena 3 despre „taxa pe fondul de salarii” vorbind despre taxa de solidaritate, Ministerul Finanțelor Publice spune că, de fapt, aveam de-a face cu o „contribuție socială” și nu cu o „taxă nouă”

„Contribuția pentru solidaritate socială nu este o taxă nouă, ci o contribuție socială corelată cu măsura privind reducerea numărului contribuțiilor sociale și cu necesitatea asigurării prestațiilor sociale de care beneficiază salariații în conformitate cu principiile care stau la baza sistemelor de asigurări sociale, cum ar fi principiul contributivităţii și cel al solidarităţii sociale”, rată MFP.

Minsiterul explică faptul că această contribuție va fi datorată de către la fondul brut de salarii, fiind destinată alimentării Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale și asigurării necesarului pentru plata prestațiilor din domeniul asigurărilor sociale de care beneficiază salariații.

„Din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale se asigură plata salariilor în situația în care angajatorii intră în insolvență, în limita a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat”, spune MFP.

În timp ce Mișa că taxa pe fondul de salarii este prevăzută într-o directivă a Uniunii Europene, MFP explică că Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale este definit în Legea nr. 200/2006 care transpune Directiva Consiliului nr. 80/987/CEE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

6 Responses to MFP vine cu propria versiune pe solidaritate: NU este o taxă nouă, ci o contribuție socială

 1. […] • Turcan: „Nici o companie nu vrea să finanțeze clanurile PSD și ALDE” • MFP vine cu propria versiune pe solidaritate: NU este o taxă nouă, ci o contribuție socială • Spania vrea suspendarea autonomiei Cataloniei, după ce liderul catalan a vorbit de […]

 2. […] • Turcan: „Nici o companie nu vrea să finanțeze clanurile PSD și ALDE” • MFP vine cu propria versiune pe solidaritate: NU este o taxă nouă, ci o contribuție socială • Spania vrea suspendarea autonomiei Cataloniei, după ce liderul catalan a vorbit de […]

 3. […] • Turcan: „Nici o companie nu vrea să finanțeze clanurile PSD și ALDE” • MFP vine cu propria versiune pe solidaritate: NU este o taxă nouă, ci o contribuție socială • Spania vrea suspendarea autonomiei Cataloniei, după ce liderul catalan a vorbit de […]

 4. […] Turcan: „Nici o companie nu vrea să finanțeze clanurile PSD și ALDE” • MFP vine cu propria versiune pe solidaritate: NU este o taxă nouă, ci o contribuție socială • Spania vrea suspendarea autonomiei Cataloniei, după ce liderul catalan a vorbit de […]

 5. Lucian spune:

  În Programul de Guvernare al PSD nu scrie nicăieri de trecerea CAS in totalitate în sarcina angajatului. Deasemenea nu se face referire la cei 2 la sută pe fondul de salarii din sarcina angangajatorului. Programul e foarte fain! Un vis frumos! Dar ăștia de la nivelul solului vedem și simțim altfel!
  „În lume nu-s mai multe Romanii!”
  ….. Sunt foarte multe! . ……….

 6. Lucian spune:

  Decât taxa de solidaritate oare nu era mai bine o asigurare referitor la plata a 3 salariu in caz de insolventa? Acești 2 la sută de vor pierde undeva. Așa cum a fost și taxa lui Băsescu și acciza pe combustibili (aia de amu e supraacciza) și cum e și cu taxa pentru Bancorex. Legea Bugetului in toate elementele sale nu este publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top