1906_Al_douri2I s-a raportat moartea de două ori. A evadat din prizonieratul americanilor şi a format gruparea Naqshbandia – o facţiune a militarilor membri în fostul partid Baath, căliţi în războiul dintre Iran şi Irak din anii ’80. Gruparea s-a remarcat prin atacurile derulate asupra trupelor americane în Irak în epoca post-Saddam.

Acum, cel mai înalt în grad fost oficial rămas în viață din regimul lui Saddam Hussein, Izzat Ibrahim al Douri (foto), uşor de remarcat datorită părului roşcat, s-a alăturat insurgenților ISIS, relatează Sky News.

Al-Douri și ISIS au un obiectiv comun: dominația minorității sunnite asupra Irakului.

Conform sursei citate, aceasta ar putea fi o explicație a slabei rezistențe întâmpinate în nordul țării de jihadiștii Statului Islamic al Irakului și Levantului.

Sky News reamintește că triburile sunnite din Mosul și Tikrit au fost cei mai feroci aliați ai fostului președinte înlăturat de la putere de americani după invazia din 2003.

Un raport anual asupra activității ISIS, foarte detaliat în ceea ce privește tacticile, atacurile și țintele alese pentru operațiunile criminale, poartă amprenta experienței militare dobândite în armata regulată, alimentând suspiciunea că și alți ofițeri supraviețuitori ai regiumului lui Saddam Hussein s-au alăturat ISIS.

Mai multe detalii aici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Sky News: Mâna dreaptă şi roşcată a lui Saddam Hussein, atuul secret al ISIS?

  1. […] adjunct al lui Saddam Hussein a fost portretizat drept „Rege de treflă” în pachetele de cărţi de joc oferite solda… Personajele de pe cărţile de joc aveau chipurile foştilor oficiali de top ai regimului Hussein, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top