Pensiile nesimțite care revolta societatea în aceste zile nu sunt numai un produs la întâmplare al unei legi prost făcute. Sunt rezultatul unui mod de operare bine gândit și pus în practică prin canalele de influență marca PSD din MAI.

Premeditarea în producerea condițiilor pentru pensii exagerate este vizibilă în cazuri concrete ale unor șmecheri din MAI care au legături clare cu PSD.

Modul de operare care face pensiile babane

Modul de operare, vizibil de la o poștă în numeroase cazuri, este mutarea viitorului pensionar fericit, cu șase luni înainte de pensionare, pe o funcție mult mai bine plătită în sistem. Nu e vorba numai de salariu aici, pentru ca legea spune ca se calculează media veniturilor din ultimele 6 luni de activitate.

De aceea transferul pe funcția mai bine plătită se face cu șase luni înainte de pensionare.

Ulterior, ajuns pe funcția de la care vrea să se pensioneze șmecherul sistemului, se umflă veniturile prin toate tertipurile posibile: sporuri, diurne, ore suplimentare, orice alta metoda.

Astfel se ajunge la o sumă care, de multe ori, face ca șmecherul în cauză sa primească o pensie mai mare decât salariul pe care îl avea pe funcția de până la transferul în vederea pensionării.

Mai mult pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top