Ce vremuri groaznice am ajuns să trăim! Nu mai are bietul demnitar, fie el primar, parlamentar sau ministru, răgaz să numere parandărătul, că imediat se trezește vreun isteț de medic, profesor, vreun intelectual, în general, să inițieze un protest, să-și dea demisia, să se arate scandalizat de ”bunele practici” ale administrației pesedizde. Așa și cu neurochirurgii de la Colentina. Ce frumos mergeau lucrurile acolo, ce floricele, rondulețe și fântânele se plantaseră în curtea spitalului, cu câtă dragoste priveau medicii vechi, cu experiență, și coțofenele alea de asistente șpaga cea frumos curgătoare și limpede ca dolarul, cu câtă plăcere se uitau în ochii doctorului pacienții, când doctorul le zicea că n-are medicamentul cutare, trebuie să și-l cumpere singuri. Și în feeria asta, blagoslovită de Zâna Pandeluță, s-au trezit ăia doi neurochirurgi să strice tot feng shui-ul la doamna Firea.

Ce dacă făceau operații care nu se mai fac nicăieri în țară și rareori în Europa? Ce dacă erau școliți în Vest și considerați, acolo, niște genii ale neurochirugiei? De-aia s-au întors ei în țară, să critice sistemul medical românesc? Păi le-o fi pacienților greu să supraviețuiască prin spitalele românești, dar belferilor din sistemul medical credeți că le e ușor? Că un bolnav abia de e silit să numere până la câteva mii de lei șpaga, un producător de medicamente și echipamente sau o firmă de pus borduri și sădit panseluțe prin curțile spitalelor, iarăși, abia de numără șpăgi de zeci sau sute de mii de lei, pe când mahării din sistem, săracii, sunt nevoiți zilnic să se lupte cu șpăgi de milioane, care-i potopesc. Cât să reziști, cât să te mai țină limba și degetele să răsfoiești atâtea bancnote? Și când să te mai poți preocupa și de plângerile pacienților și alte medicilor cinstiți, când ție nu-ți ajung nici orele suplimentare să numeri, prin spitale, primării și ministere, parandărătul ce nu se mai termină?

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top