Scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu califică drept un ”sofism ordinar” ideea „că-i defăimezi dacă vorbești de rău, dacă defaimezi țara”.

„Nu poți, trebuie să dea seamă în fața lor. Deci ideea că-i defăimezi dacă vorbești de rău, dacă defaimezi țara, e un sofism ordinar. Atrage atenția asupra felului mizerabil în care te slujesc, nu-ți defaimezi țara, ci le reproșezi lor că nu-și fac meseria de oameni aleși sa te slujească așa cum trebuie. Iar povestea asta cu legea defăimarii ar trebui să înceapă cu Eminescu.

În 1880, Eminescu își defăima țara, în concepția lui Dragnea, așa cum n-a făcut-o niciunul dintre noi. În 12 noiembrie 1880, Eminescu scria: ‘pretutindeni în administrație, în finanțe, universități, la academie… pe jeturile de miniștri nu întâlnim, în mare majoritate, decât iarăși și iarăși fatale fizionomii nespecializate, aceeași protoplasmă de postulanti, de reputații uzurpate, care se grămădește înainte în toate și care tratează cu o egală suficientă toate ramurile administrației publice. A perpetua rămânerea la putere a unei clase de paraziți sociali, a unor oameni fără știința de carte și fără caracter, slugi ai oricărui guvern și ai oricărui sistem, dar dușmani ai meritului și adevărului sub orice sistem și sub orice guvern, e de neauzit. Dar așa e.’

Vă dați seama ce actualitate are textul asta?! Propoziția ultimă parcă ne descrie. Suntem pe mâna unor impostori care nu știu nimic. Cei doi șefi ai camerelor sunt repetenți. Și Dragnea, și Tăriceanu au în CV-urile lor note de 4 și 5 și repetențe. Nu știu sa facă nimic, nu au nicio competență”, a spus Liiceanu, citat de Digi24.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Liiceanu: „În 1880, Eminescu își defăima țara, în concepția lui Dragnea…”

 1. Doru Popescu spune:

  Stimate, domnule Li(i)ceanu,

  Doar filozofii nepriceputi vorbesc in sofisme ….
  Eminescu, niciunde in articolele sale nu a denigrat Romania …

  Eminescu in 1880 vorbea doar de „STATUL PARALEL” al epocii, stat condus tot de un nemtalau nepriceput (ca azi), precum si de implicariile „serviciilor de forta/secrete” ale epocii in spolierea bogatiilor tarii (prin intermediul germanlaiilor din tara) ….

  TINETI CONT CA, ASEMENEA EPOCII PREZENTE, EL A FOST UCIS DE SERVICIILE SECRETE SI DE FORTA ALE EPOCII !!!

  Articolul dumneavoastra arata o REAVOINTA PRECUM SI O NECUNOASTERE PROFUNDA A ISTORIEI ROMANIEI !

  filozofii fara cultura (Liiceanu, Plesu, Patepieveci, Pora…) nu pot emite decat prostii la adresa ROMANIEI DE IERI, DE AZI, SI DE MAINE !!!

  FARA STIMA,
  DORU – un intelectual mai de marca (ca liber cugetator) decat prostii de sub-filozofi !!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top