voiculescu-intactPotrivit relatărilor făcute de jurnaliștii aflați la fața locului, Camelia Bogdan i-a determinat pe avocații patronului Intact să ceară de două ori recuzarea sa.

În cadrul ședinței de judecată, Completul din care fac parte Camelia Bogdan și judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a hotărât extinderea sechestrului asupra unor bunuri ale familiei Voiculescu, între care sedii de firmă, dar și acțiuni donate de Dan Voiculescu fetelor sale.

Jurnalistul Attila Biro de la Gândul relatează pe contul său de Facebook, că avocații au cerut a doua oară recuzarea, imediat după ce a fost decisă extinderea sechestrului.

O primă cerere de recuzare fusese respinsă ca inadmisibilă chiar de judecătoarea Camelia Bogdan. Și cea de-a doua solicitare a avut aceeași soartă.

Scurt în 15 minute a făcut o mie de pași înainte. În final vedem cum se face Justiție procedural dar cu celeritate”, relatează Attila Biro, care adaugă că magistrata a respins „pe bandă rulantă” cererile de amânare făcute de avocații lui Voiculescu. „Domină ședința de judecată”, este concluzia trasă de Attila Biro.

Jurnalistul mai spune că avocații lui Dan Voiculescu se tem deja de judecătoare.

Mateuț (Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu, n.r.) vrea și sesizarea Curții Supreme pentru o problemă de drept identificată de el. Efectul ar fi desigur o amânare de minim 4-5 luni. Mateuț vrea ca dosarul să fie trimis în procedură de cameră preliminară. Adică să o ia de la capăt. Adică să fie judecat de la zero. Nu e un banc. Exact asta vrea”, relata la un moment Attila Biro. Cererile făcute de avocații lui Dan Voiculescu au fost respinse. De remarcat că judecătoarea Camelia Bogdan a respins inclusiv o serie de cereri de amânare.

Attila Biro povestește o replică dată de judecătoare avocaților lui Voiculescu, atunci când aceștia au solicitat explicații cu privire la modul de repartizare a dosarului către Complet.

Pentru detalii despre modul de repartizare a dosarului vă rog să vă adresați biroului de presă al Curții de Apel. Nu vom amâna cauza”, a fost replica judecătoarei Bogdan.

Și un alt jurnalist specializat pe Justiție, Ionel Stoica de la Evenimentul Zilei, a făcut o relatare „live” pe Facebook din sala de judecată.

Opt excepții și o cerere de recuzare au fost respinse ca inadmisibile de Camelia Bogdan, în mai puțin de o oră. Coafura rezistă! Are o frizură chic, vopsită blond, mignonă, nu ai cum să nu o placi”, a scris Ionel Stoica pe Facebook, despre judecătoarea Camelia Bogdan.

Jurnalistul a fost atent și la reacțiile lui Dan Voiculescu. „Are Felix o scârbă în el!”, a observat jurnalistul la un moment dat.

Dan Voiculescu a lăsat capul pe spate!”, consemna Ionel Stoica reacția lui Voiculescu de după anunțul privind extinderea sechestrului.

De remarcat că patronul Intact le-a spus jurnaliștilor la venirea la Curtea de Apel că „a studiat CV-ul” judecătoarei Camelia Bogdan, cea care va conduce Completul de judecată, nimeni alta decât magistrata care l-a judecat și pe Sorin Ovidiu Vîntu.

„M-am uitat pe CV-ul doamnei judecător și am văzut că este preocupată, studiază și este specializată în spălare de bani, adică infracțiunea de care sunt acuzat. Am mare încredere că va fi în măsură să stabilească cum mi-am spălat eu banii cu banii proprii”, a declarat Voiculescu, după care a plecat într-un local din apropiere pentru a aștepta începutul ședinței de judecată.

Un nou termen în dosar, peste numai o săptămână

voiculescu-mateutCompletul condus de Camelia Bogdan a stabilit la încheierea ședinței de judecată să dea un nou termen de judecată peste numai o săptămână, pe 7 iulie, ceea ce a stârnit noi nemulțumiri din partea avocaților lui Dan Voiculescu.

De altfel, însuși Voiculescu a părăsit foarte supărat sala de judecată. „E foarte bine. Or să vină avocații”, le-a aruncat el jurnaliștilor care-l așteptau pentru declarații.

Codul spune foarte clar ce înseamnă cauză urgentă. Doar în cauzele urgente se acordă termene la șapte zile”, a declarat avocatul Gheorghiță Mateuț.

Acesta s-a plâns de comportamentul judecătoarei Camelia Bogdan.

Nu vreau să spun absolut nimic, pentru că orice aș spune, se poate interpreta. Vreau doar să lecturați Codul de procedură penală și faceți o comparație între ce spune legea și măsurile dispuse de instanță”, a arătat Mateuț.

El a precizat că deși nu este cel care a solicitat recuzarea, colegii săi care au făcut-o au constată că „există suspiciunea rezonabilă privind lipsa de imparțialitate a instanței”.

Avocatul susține că extinderea sechestrului pe bunuri dispusă de instanță încalcă principiul de drept al contradictorialității, care impune ca orice măsură să fie pusă mai întâi în vederea inculpaților și a părților.

Nu vreau să fac nici un comentariu. Ați putut constata”, s-a scuzat Mateuț, care a adăugat că „nu știe mare lucru” despre motivele care au determinat Completul să dispună extinderea sechestrului.

Sigur, rămânem optimiști în continuare. Sigur, gândim pozitiv, rămânem optimiști indiferent de comportamentul pe parcurs. Importantă este finalitatea”,  a mai spus avocatul, cu jumătate de gură.

Mateuț a precizat că procesul nu se va termina la termenul de pe 7 iulie, întrucât avocaților nu li s-a cerut nici să depună cereri de probe și nici concluzii finale.

Cine sunt judecătorii din dosarul ICA

justitieNoii judecători din dosarul ICA n-au deloc un istoric dătător de speranțe pentru mogulul media.

Noii judecători sunt recent promovaţi de la Tribunalul Bucureşti, transmite Realitatea.net. Este vorba despre Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Judecătoarea Camelia Bogdan este cea care l-a  judecat la un moment dat pe Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul de favorizare a infractorului Nicolae Popa și, potrivit Reporter Virtual, a constatat că certificatul medical prezentat de acesta era eliberat de un ginecolog.

Judecătoarea n-a apucat să dea însă și o sentință în dosarul lui Vîntu, în condițiile în care o cerere de recuzare formulată de Octavian Țurcanu, co-inculpat alături de Vîntu, a fost admisă de Tribunalul București (o cerere inițială, depusă de Vîntu, a fost respinsă). Motivarea recuzării a fost una care a stârnit la vremea respectivă proteste: pe scurt, judecătoarea a fost acuzată că judecă prea repede. „Instanţa reține și faptul că administrarea probatoriului cu o celeritate nejustifîcată, „plimbarea” dosarelor între instanțe de grade jurisdicționale diferite pentru diverse motive, dar mai ales menţionarea „NECESITĂŢII” înaintării dosarului într-un termen rezonabil”, scria judecătoarea Elena Burlan în motivare, conform Hotnews.ro.

O altă cauză judecată de Camelia Bogdan și în care magistrata a fost recuzată este Loteria 1, care l-a avut inculpat pe George Copos.

Pe de altă parte, judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea l-a judecat și el pe Sorin Ovidiu Vîntu. În 2013, pe când era judecător la Sectorul 4, Mihalcea a refuzat să-l elibereze condiționat pe omul de afaceri pe motiv ca acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale”

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

6 Responses to Judecătoarea Bogdan i-a speriat pe avocații lui Voiculescu

  1. […] prin care a trecut Dan Voiculescu în fața instanței de judecată conduse de Camelia Bogdan, aici și […]

  2. […] care l-a speriat pe el și pe avocații la primele două termene de judecată (amănunte aici și aici). Dacă însă ÎCCJ va respinge cererea de strămutare, patronul Intact va trebui ca […]

  3. […] Completul care l-a speriat pe el și pe avocații la primele două termene de judecată (amănunte aici și aici). Dacă însă ÎCCJ va respinge cererea de strămutare, patronul Intact va trebui ca pe 4 […]

  4. costel spune:

    Felicitari completului de judecata!6 ani inseamna ca s-a judecat in conformitate cu procedurile?S-a judecat dupa cererile avocatilor care au fost admise fara retinere.Pina pe 7 iulie dl.Voiculescu sa-si pregateasca valiza pentru penitenciar.Unde s-a mai pomenit IN RECURS probe,martori,exceptii!!!6 ani ce-ati facut d-lor avocati??Le-ati mincat banii clientilor??Foarte bine!!Cred ca ar trebui sa le mai dat din ei innapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top