RaqqaGruparea Statul Islamic a emis la începutul anului o reglementare religioasă care dă liber la prelevarea de organe umane de la prizonieri, indiferent de consecințele acestei practici pentru viața captivilor, relatează Reuters citat de Agerpres.

Textul ISIS, inclus într-un document datat 31 ianuarie 2015, ar fi fost descoperit în urma unui raid al forțelor speciale americane în luna mai, în estul Siriei.

Agenția internațională precizează că a putut consulta acest document, fără a avea posibilitatea de a-i confirma autenticitatea din mai multe surse.

„Viața și organele apostatului (necredinciosului) nu trebuie respectate și pot fi luate fără pedeapsă”, se spune în document, care are aspectul unei „fatwa” (lege religioasă). Emitentul acestei fatwa este un comitet de teoreticieni ai Islamului subordonați direct liderului grupării teroriste, Abu Bakr al-Baghdadi.

„Organe care, odată prelevate, duc la moartea deținutului: Nici prelevarea de acest tip nu este interzisă”, mai adaugă textul ISIS.

Documentul nu dovedește că Statul Islamic se ocupă efectiv cu prelevarea sau traficul de organe, dar oferă o justificare religioasă pentru o astfel de practică.

Termenul „apostat” în accepțiunea jihadiștilor pare să acopere atât creștinii cât și musulmani șiiți sau suniți care nu se conformează interpretării extreme a Islamului propagată de ISIS.

Calupul de documente consultat de Reuters este intitulat „Lecții învățate din raidul împotriva lui Abu Sayyaf”. Abu Sayyaf a fost un lider ISIS ucis în raidul american din mai din Siria. Alte edicte religioase oferă în detaliu „reguli” cu privire la viol, specificând când anume membrii de sex masculin din ISIS pot întreține relații sexuale cu femeile pe care le țin sclave.

Foto: pregătirea unei execuții ISIS la Raqqa (Arhivă)

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top