Președintele Klaus Iohannis a menționat într-un discurs ținut în Parlament, de Ziua Europei și la 140 de ani de la proclamarea independenței de stat a României, că viitorul țării este în Uniunea Europeană.

Iohannis a precizat că România are nevoie de un cadri legislativ coerent care trebuie să fie oferit de Parlament.
Marile demonstrații din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generații de a reîncărca în conținut și semnificație noțiunile de libertate, stat de drept și democrați. De-a lungul istoriei, românii au arătat în diverse feluri direcția și valorile la care vor să adere. Este rolul clasei politice să audă și să înțeleagă vocile lor, precum și să le fructifice printr-o relație de încredere între politicieni, instituții și cetățeni, demnă de statutul european al României”, a mai spus Iohannis.

Pentru România, nu există o altă opțiune decât a dezvoltării sale, în continuare, în cadrul unei Uniuni Europene solidare și puternice, a adăugat Iohannis, în zi de sărbătoare în toate țările UE.
„Mă bucur să constat că, la 10 ani de la aderarea la UE, românii au rămas profund atașați valorilor care definesc Uniunea și sunt determinați să ducă mai departe procesul de integrare europeană. Avem de trecut unele bariere la nivel intern (…) Nu suntem un stat de rangul doi în UE!”, a punctat președintele țării.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top