iohannisExplorarea, da. Exploatarea, părerea mea că putem să o lăsăm un pic mai încet. Explorarea mi se face că face sens, că până la urmă trebuie să ştii ce ai. Exploatarea după părerea mea este încă discutabilă. Urmările nu sunt suficient de bine studiate”, a spus Iohannis la Adevărul Live.

Liderul interimar al PNL a arătat că în opinia sa „nu trebuie folosit tot ce se poate”.

Eu cred că nu întotdeauna trebuie folosit tot ce se poate, tehnologic, la momentul respectiv. Lumea nu se termină nici mâine, sperăm că nici în foarte-foarte mulţi ani. Trebuie să avem răbdare şi să aşteptăm tehnologii mai bune, dar trebuie să ne gândim să le lăsăm ceva celor care vin după noi”, a completat Iohannis.

Dacă ne apucăm să exploatăm sălbatic toate resursele pe care le cunoaştem şi le avem, există un risc – care de la caz la caz e diferit – că se epuizează resursele şi nu mai sunt abordabile. Şi atunci, în anumite domenii, chiar dacă există o tehnologie care ar face posibilă exploatarea, nu cred că trebuie aplicată imediat. Trebuie să avem şi răbdare, să vedem cum evoluează piaţa, cum evoluează tehnologia”, a mai comentat liderul liberal.

Întrebat dacă e de părere că România ar trebuie să renunţe la gazul rusesc, Iohannis a spus că o astfel de decizie nu poate fi luată „de pe o zi pe alta”.

Cred că nu trebuie să pierdem din vedere nicio filieră pe care putem să îmbunătăţim situaţia. Şi energia verde este o soluţie, şi energia nucleară este o soluţie, şi energia hidro este o soluţie. Nu putem să renunţăm de azi pe mâine la gaz. Nici la gazul rusesc pentru că economia românească e construită într-un anumit fel, care nu poate fi schimbat de azi pe mâine printr-o decizie administrativă. Astfel de schimbări de multe ori au nevoie de ani de zile până se trece la o altă variantă”, a subliniat Iohannis.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

7 Responses to Iohannis: Cu exploatarea gazelor de şist putem s-o lăsăm mai încet

  1. […] total contradictorii! Iată ce afirma, în 3 iunie 2014, privind exploatarea gazelor de şist:http://www.paginadepolitica.ro/iohannis-cu-exploatarea-gazelor-de-sist-putem-s-o-lasam-mai-incet/ şi uite ce spunea în octombrie 2013: […]

  2. […] total contradictorii! Iată ce afirma, în 3 iunie 2014, privind exploatarea gazelor de şist:http://www.paginadepolitica.ro/iohannis-cu-exploatarea-gazelor-de-sist-putem-s-o-lasam-mai-incet/ şi uite ce spunea în octombrie […]

  3. […] comentează o declarație făcută de Iohannis privind exploatarea gazelor de șist, care ar trebui în opinia liderului interimar al PNL […]

  4. Paul spune:

    Inainte de alegeri toti fac pe moralistii, ramane de vazut ce se intampla dupa… Oricum cred ca Iohannis are sanse mari sa ajunga acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top