Nu cu mult timp în urmă, doamna Ecaterina Andronescu făcea o declarație aparent șocantă: ”În PSD există și mulți oameni cinstiți, chiar dacă nu îi cunoaște nimeni și nu îi vedem nicăieri”. Fiindcă suntem jurnaliști tenaci, am pornit în căutarea acestor oameni cinstiți din Partid, dornici să îi cunoaștem și să îi și vedem. Și așa am dat peste domnul deputat Petre Florin Manole, un tânăr pesedist care pare să aibă o altă  croială decât vechii activiști ai Partidului. Dacă domnia sa se încadrează sau nu în categoria descrisă de onorabila doamnă Andronescu, rămâne ca dumneavostră, cititorii noștri, să decideți.

 

Domnule deputat, să începem cu o întrebare mai „de sezon”: unde v-ați petrecut concediul anul ăsta – că probabil ați avut unul singur, nu două, ca alții?!

N-am plecat nicăieri în concediu în această vară. Am ales să rămân în București și probabil abia în decembrie-ianuarie voi merge undeva.

Sunteți unul dintre reprezentanții ”noului val” din PSD: tineri, inteligenți, bine pregătiți și, până la proba contrarie, cinstiți. Cum vă simțiți când auziți, peste tot în mediul online, că ”PSD e un partid de hoți”? Ce faceți ca să schimbați această percepție?

Mă deranjează generalizările, dar m-am obișnuit cu ele – mi s-au servit toată viața. Altfel, percepția de care vorbiți s-a născut și de la cazuri concrete, de la politicieni care au făcut greșeli. Sper să nu le repete actuala generație. Ce fac eu? Nimic rău!

Ați declarat, recent, că ”programul de guvernare al PSD pare să dea roade”. Dar în programul de guvernare n-am văzut scris nimic de creșterea accizelor la benzină, de taxa pe profit și alte asemenea măsuri. Le-ați scris cu cerneală simpatică?

Accizele la carburanți revin la nivelul din 2016, dar nivelul accizelor din România este oricum mic în comparație cu UE. Însă, că o paranteză, nu înțeleg popularitatea scăzută a transportului alternativ sau electric – care nu poluează, și preocuparea masivă pentru mobilitatea pe carburanți. Ar trebui să fie invers, ar trebui să privim spre viitor. Ar trebui să mă întrebați și să ne întrebăm ce facem, că iată, Germania începe să renunțe la diesel și noi nu mergem în trendul european. Cât despre impozitul pe profit, s-a anunțat deja scăderea sa  de la 16 la 10%. Să vedem și cine îl plătește, sunt multe companii private mari, multe bănci, care ne-au arătat în ultimii ani că au învățat să evite plata impozitului pe profit. Și nimeni nu crede în țara asta că băncile merg pe pierdere ani la rând…

Este adevărat că avem o creștere economică substanțială, dar se reflectă ea și în nivelul de trai al românului? Pentru că, dacă punem cap la cap cât au crescut pensiile și salariile cu scumpirile produse, ne dăm seama că n-a crescut chenzina cât au crescut benzina și lumina. Românul cu ce mai rămâne în buzunar?

Salariile și pensiile au crescut și mai cresc, economia crește cu peste 5%, inflația e la minimul ultimilor trei ani. Toate acestea se văd în nivelul de trai. Dar da, e nevoie de și mai multă echitate și redistribuire, iar eliminarea impozitului pe veniturile sub 2.000 de lei va fi încă un pas în acest sens.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top