Deciziile luate în ultimele săptămâni, în învățământ,  de ministrul Liviu Pop, mai întâi au stupefiat, apoi au îngrozit acei români care nu spun (încă) ”genunche”, ”copi” sau ”bacaloreat”. Fiindcă e tot mai clar pentru oricine gândește cu mintea proprie în țara asta că demnitarul de la Educație are grave lacune educaționale și clase nu prea multe peste cele ale trenului, niște oameni inimoși s-au gândit că e cazul să-i aducă lui Pop cărți, doar-doar s-o mai cultiva și el. Dornici să aflăm mai multe despre această inițiativă caritabilă de alfabetizare, care va avea loc azi, în Piața Victoriei din București, ne-am adresat uneia dintre organizatorii evenimentului, Oana Dobre-Dimofte.

Ministrul Educației a declarat, ieri, în Parlament, că „în viață, ca și în politică, există greșeli și există erori. Greșelile se pot corecta, erorile nu.” Pe el unde îl vor încadra savanții viitorului – la greșeli gramaticale sau la erori genetice?

Savanții viitorului nu vor mai exista, în România, dacă domnul Pop și actualul sistem de educație vor mai face regulile. Savanții viitorului, în această țară, vor fi clone ale domnului Pop. Se vor întreba cât fac 2+2 și cu câți ”i” se scrie ”copiii”, dar vor fi considerați savanți pentru că niște politruci îi vor declara așa, iar niște profesori lași și complici îi vor accepta. De ce clonele domnului Pop vor fi propulsate la categoria ”savanți”? Pentru că, în comparație cu acele clone, politrucii vor părea clonele lui Churchill.

De ce ați intitulat protestul de azi „Biblioteca pentru Pop și nu „Biblioteca pentru hoți”? Nu-i discriminați pe alți lideri PSD dacă oferiți cărți doar domnului ministru?

Numele acestui protest a fost ideea mea și m-am bucurat că oamenii de la ”Corupția ucide” l-au acceptat și susținut. Se numește așa pentru că acest protest are un destinatar clar: un ministru al Educației care amenință să distrugă și ce a mai rămas onorabil în învățământul românesc. Am văzut mulți miniștri ai Educației cu idei retrograde, toxice și propulsați în funcție doar de complicități politice, dar niciunul nu a reușit să emită atâtea enormități cu o asemenea viteză. Dacă ar exista un uragan intelectual, ar trebui să se numească Pop. Manual de sport, manual unic, ordin de interzicere a auxiliarelor nici măcar publicat în Monitorul Oficial, amenințări în inspectoratele județene pe baza acelui ordin inexistent juridic, acuzații de percheziție a copiilor în ghiozdane, ”genunche”, ”copii”, ”greșeală vs. eroare”- toate astea în două luni de zile. Nici nu vreau să mă gândesc unde ar ajunge învățământul dacă domnul Pop va avea un mandat plin. Sper că nici nu va trebui să mă gândesc!

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top