Când vede ce fac actualii guvernanți pe plan fiscal și economic, pe fostul secretar de stat din Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, îl apucă durerea de cap. Mai rău e însă de contribuabilul român în general, pe care, dacă mai fac mult domnii din guvern magie neagră cu „uite taxa, nu e taxa”, o să-l apuce durerea de portofel. Cum vede specialistul Biriș actualele jonglerii fiscale ale guvernanților și ce soluții are pentru a rezolva problema elegant și fără să ne usture la buzunare, aflați din rândurile următoare.

În urmă cu câteva luni, Dragnea susținea introducerea unui impozit pe gospodărie, despre care acum nu mai suflă o vorbă. N-a putut să facă rost de 35.000 de consultanți fiscali și o fi abandonat proiectul?

Nu era numai asta problema. Probabil că a realizat că lasă bugetul fără bani în 2018 (aproape 4% din PIB) și că nu îi va pica deloc bine să se apuce să îi strângă de la votanți din 2019… Ideea asta mi s-a părut atât de năstrușnică încât ne închipuim că se poate găsi ceva încă și mai și…

Impozitul pe cifra de afaceri mi se pare un fel de pedeapsă aplicată ”burghezo-moșierilor” care ne jefuiesc țărișoara, cam ca în anii 50. Cum priviți lucrurile?

Impozitul pe cifra de afaceri este plecat de la convingerea fermă a autorilor acestei idei conform căreia toți antreprenorii, mici sau mari, sunt niște hoți care sug sângele țării. Mai țineți minte că tot PSD a făcut impozitul pe micro obligatoriu pentru firmele mici, în 2012? Cam asta se întâmplă și acum, numai că la o scala uriașă. Am explicat în detaliu de ce acest impozit contravine grav nu numai legislației UE, dar scoate practic România de pe radarul investitorilor obișnuiți cu anumite reguli la nivel global. În plus, cine ar mai fi investit în România dacă nu își poate recupera investiția? Poate doar speculanții care vor fi profitat imediat, pentru care „mușcă și fugi” este regula.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top