Agitația produsă în sistem de zvonurile potrivit cărora guvernul Tudose ar urma să umble la pensiile speciale a determinat, prin ministere, un val de cereri de pensionare mai mare ca tsunami-ul din Sumatra. Sute de generali, colonei și alți domni cu stea în frunte și stele pe umeri s-au cerut pensionați. Partea mai interesantă e că pe unii, după ce s-au pensionat, i-a angajat la loc a doua zi doamna ministresă de Interne și acum cumulează și pensie, și salariu. Am încercat să aflăm ce părere are despre aceste anomalii scandaloase chiar unul dintre cei mai buni cunoscători ai sistemului, domnul Dumitru Coarnă, liderul sindicatelor din Poliție.

 

Ați spus despre doamna Carmen Dan că ar fi groparul Ministerului de Interne. Păi văd că ea, personal, n-a îngropat pe nimeni, doar i-a scos la pensie la 43 de ani?

Cum n-a îngropat? A îngropat doi polițiști anul ăsta, la propriu. Subfinanțarea ucide la propriu, să știți! Am avut polițiști singuri în misiune, care au fost omorâți. Mai mult decât atât, siguranța publică este omorâtă, metaforic vorbind. Sunt oameni tâlhăriți, femei violate, pentru că ni se spune că nu sunt bani să se asigure siguranța și ordinea publică.

De ce credeți că doamna ministru mai întâi i-a scos la pensie pe trei angajați din MAI la nici 45 de ani, după care i-a angajat la loc, pe post de secretar de stat, șef de protocol, respectiv consilier personal al ministrului? I-o fi fost milă că au pensii mici și nu se descurcă, le mai trebuia și-un salariu?

Pile, cunoștințe, relații! Asta e rețeta! Pe doamna Alina Popescu, pensionată la 40 de ani și apoi angajată consilier al ministrului, doamna Carmen Dan a adus-o de la Slatina. Pe filieră politică a adus-o de la Slatina la București. Și i-a majorat salariul, ca să-i crească sistemul de referință la pensie și după ce a îndeplinit termenul de șase luni, că așa zice legiuitorul la noi, șase luni din ultimii cinci ani, au pensionat-o – abuziv, zic eu, prin fraudă la lege, și au angajat-o consilier.

Noul guvern PSD a avut grijă să-și pensioneze  și apoi să-și reangajeze protejații. Dar de agenții care mor în stradă, uciși de interlopi și dezaxați credeți că o să aibă vreodată grijă?

Nu, niciodată! Pentru că realitatea ne demonstrează că doamna Carmen Dan și ceilalți doi miniștri de dinaintea ei, Tobă și Tudorache, au fost miniștri doar pentru grupul lor restrâns de interese, nu pentru polițiștii adevărați.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top