Andrei Pavel_PMP PrahovaSecretarul general al filialei din Prahova a PMP, Andrei Pavel, susține că partidul nu se află pe o pantă descendentă, ci, dimpotrivă, crește, deoarece oamenii sunt dezamăgiți de PSD-ul nereformat și de un PNL „care pretinde mai mult decât este în realitate”.

În interviul acordat pentru PaginadePolitică.ro, Pavel desființează anunțul liberilor prahoveni cum că ar fi preluat circa 550 de membri PMP.

Secretarul general al PMP-iștilor din Prahova a mai spus că fostul președinte Traian Băsescu este „partenerul” formațiunii politice înființate anul trecut.

PaginadePolitică.ro: Având în vedere că Partidul Mișcarea Populară are o nouă conducere la centru, iar în sondaje formațiunea condusă de dl Eugen Tomac este pe un trend descendent, vă așteptați ca în Prahova cel puțin, la un aflux de noi membri?

Andrei Pavel: PMP nu este pe un trend descendent. Dimpotrivă. Pentru un partid cu o „vechime” de un an, scorul de la europarlamentare, ca și cel de la prezidențiale a fost onorabil. Ne adresăm oamenilor dezamăgiți de actuala clasă politică, împărțită între un PSD nereformat și un PNL care pretinde mai mult decât este în realitate. Românii au nevoie de un proiect nou, care să le reprezinte interesele. Ne adresăm clasei de mijloc, cea care are de suferit cel mai mult de pe urma politicilor deficitare și a guvernanților incapabili. De aceea, cred că tot mai mulți oamenii vor veni alături de noi.

PaginadePolitică.ro: Cu câteva zile în urmă, liderii organizației PNL Prahova făceau declarații potrivit cărora, și-au ”însușit” circa 550 de membrii ai PMP, informație pe care ați dezmințit-o. Ce se întâmplă, de fapt, în interiorul organizației prahovene a Mișcării Populare?  

Andrei Pavel: Încercarea PNL de a crea aparența unui val de entuziasm pentru această formațiune este, tocmai din cauza unor astfel de excese, penibilă. Oamenii nu se câștigă prin comunicate de presă false. Pe hârtie își pot însuși câți oameni vor. Realitatea este alta. Organizația județeană a PMP Prahova este în continuare la fel de puternică și își desfășoară activitatea în aceeași formulă numerică. Noi nu vânăm oameni, nu recrutăm. Noi dezvoltăm un proiect pornind de la principii clare și sănătoase. Cei care se identifică cu acestea, ne sunt alături.

PaginadePolitică: În opinia dvs, cum trebuie să arate un partid politic, si care este rolul tinerilor în politică?

Andrei Pavel: Exact așa cum arată PMP. Un partid pus în mișcare de idei și intenții sincere, cu implicarea unor oameni capabili să construiască și doritori de schimbare. Bineînțeles că tinerii au un rol esențial. Ei sunt, de fapt, motorul. Noi avem o organizație de tineret foarte puternică. Avem întâlniri regulate în cadrul cărora, discutăm, cu toată seriozitatea, subiecte grele, complexe. Sunt uimit, de multe ori, de capacitatea lor de înțelegere a fenomenelor, de predicție și, mai ales, de entuziasmul care îi caracterizează. Cu atâtea tentații tehnologice și oportunități de distracție facilă, încă există tineri motivați tocmai de această forță incredibilă a entuzismului, pe baza căruia s-au născut și s-au îndeplinit multe dintre ideile mari.

PaginadePolitică.ro: Ce v-a determinat să intrați în politică și când anume ați făcut acest pas? De ce ați ales PMP și nu o altă formațiune?

Andrei Pavel: Până nu demult am făcut parte din categoria oamenilor interesați de politică, dar rezervați în ceea ce privește o implicare directă. Din diferite motive. PMP a fost singurul proiect care m-a convins, singura formațiune în care am vrut să mă implic. Fiind și un vechi admirator al politicianului Traian Băsescu, alegerea a fost firească și corectă. Nu mă agăț de tot ce zboară, nu folosesc politica pe post de scară spre cine știe ce posturi sau beneficii. Am ales să mă implic atunci când am considerat că pot și, mai ales, vreau să muncesc pentru a schimba România.

PaginadePolitică.ro: În contextul actual, cum vreți să construiți acest partid, care e proiectul dvs?  Ce-i atrage pe tineri în PMP?

Andrei Pavel: PMP este un altfel de partid, deschis oamenilor. Alături de ei vom crește. PMP Prahova este în continuă legătură cu românii din județ. Desfășurăm cu regularitate întâlniri cu aceștia pentru a le afla problemele și a încerca soluționarea lor. Consecvența este, pe termen lung, una dintre cele mai apreciate calități. Oamenii politici subestimează, adesea, electoratul. Românii, însă, au demonstrat-o de atâtea ori, știu să deosebească proiectele ambițioase și sincere de cele oportuniste, împinse de la spate de interese oculte sau beneficii economice. Este o formațiune politică nouă care va convinge prin seriozitate. Tocmai de aceea, avem foarte mulți tineri, împreună cu care PMP va deveni un partid puternic.

PaginadePolitică.ro: În ultima perioadă, ați fost curtat de alte formațiuni politice? V-ar tenta să vă alăturați unui alt partid de dreapta?  

Andrei Pavel: Nu mă interesează nicio altă formațiune.

PaginadePolitică.ro: Cei care vor dori să se alăture proiectului PMP, în speță organizației din Prahova, trebuie să îndeplinească anumite condiții?

Andrei Pavel: Toți cei care se regăsesc în ideile și proiectele pe care le promovăm, sunt bineveniți.

PaginadePolitică.ro: Credeți că Traian Băsescu mai poate fi considerat locomotiva PMP?

Andrei Pavel: Traian Băsescu este partenerul PMP.

 

andreea-pocolMaterial realizat de Andreea POCOL.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top