PNL anunță într-un comunicat că Partidul Popular European (PPE) este de partea președintelui Klaus Iohannis și a liberalilor contra inițiative coaliției PSD-ALDE privind grațierea unor deținuți.

Șefa interimară a PNL, Raluca Turcan, s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz şi cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber.

Toți aceștia i-ar fi spus lui Turcan un lucru comun și anume că „sprijinim total apărarea Legii şi a statului de drept în România”.

Toţi reprezentanţii PPE cu care m-am întâlnit sunt la curent cu planurile nedemocratice ale PSD şi ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei. Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice.

Este cu atât mai surprinzătoare încercarea PSD şi ALDE, cu cât amnistia şi graţierea nu au făcut parte din programul politic al acestor partide, ceea ce indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD şi ALDE încearcă scăparea unor persoane influente”, a precizat PNL, potrivit unui comunicat.

Tot astăzi, PNL a cerut Parlamentului declanșarea procedurilor care se impun pentru emiterea punctului de vedere favorabil asupra referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Amintim că referendumul anunțat de șeful statului se referă la continuarea luptei anticorupție și la integritatea persoanelor care ocupă funcții publice.

„Tema grațierii și a alterării legislației din domeniul penal nu au făcut obiectul programului de guvernare al PSD, nu au fost supuse atenției publice, ci s-au constituit într-o agendă secretă a acestui partid”, precizează PNL.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top