BrennanAgenția Centrală de Informații a SUA a reacționat după ce Wikileaks a publicat mai multe documente provenind dintr-un vechi cont de mail al directorului John Brennan (foto).

Agenția a numit demersul Wikileaks o „infracțiune comisă cu intenția de a aduce prejuducii” dar a estimat, pe de altă parte, că nu există indicații că ar fi fost publicate materiale secrete.

Totuși, unul dintre documente conține datele personale ale lui Brennan, furnizate în timpul completării unei autorizații de securitate.

Toate documentele expuse de Wikileaks datează din 2009, an în care Brennan a aplicat pentru un post de consilier în materie de anti-terorism la Casa Albă. El a fost numit director al Agenției de Informații în 2013.

wikiActualul director al CIA lucra în sectorul privat la momentul aplicării. Anterior, între 1980 și 2005, el lucrase tot pentru CIA.

BBC citează presa americană, potrivit căreia cel care a spart contul AOL al lui Brennan și a sustras documentele publicate de Wikileaks ar fi un băiat de 13 ani.

Între cele difuzate de organizația lui Julian Assange se mai numără un material pe tema „provocărilor la adresa securității naționale”, care conține un paragraf final, neterminat, intitulat „scurgerile nocive de informații secrete”.

Wikileaks a anunțat că va publica și alte informații din contul directorului CIA.

Mai multe detalii aici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top