Nu știu cum se face, dar, de la o vreme, parcă a dat mizericordia creștină în judecătorii din România. Au început ăștia să-i ierte pe penali pe bandă rulantă, de parcă ar ști că o să crape curând și nu vor să se ducă la Sfântul Petru împovărați de gândul c-au băgat la pușcărie suflete neprihănite de corupți. Mai deunăzi, Mazăre a primit patru ani de închisoare cu suspendare pentru un banal prejudiciu de 114 milioane de euro. S-a milostivit de el aceeași doamnă care s-a milostivit și de băiețelul lui Țiriac, că abia-i mijiseră tuleiele, săracul, și deja erau albe ca făina sau ca heroina, nu mai știu sigur. Iar doamna nu e singura miloasă. Azi, și doamnele de la Curtea de Apel au vărsat o lacrimă de mila tovului Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa și au dispus scoaterea lui din arest preventiv și trimiterea în arest la domiciliu. Adevărul e că, pe lângă Mazăre, Secureanu a fost chiar ageamiu și, chiar dacă a transformat spitalul în pușculiță proprie, de unde ciuguleau și el, și vrăbiuța lui, tot n-a reușit să fure mai mult de câteva milioane. Era absurd și nedrept să-l mai țină la zdup: adică Mazăre fură de zeci de ori mai mult și-l trimiți în Madagascar, la plajă, și Securică ăsta abia bagă gheruța până la prima falangă și-l ții la bulău?

Văzând acest val de milă din partea judecătorilor, te și miri de ce s-o mai chinui atât Dragnea să schimbe legile. Băi, Dragneo, fii deștept, mă, și nu mai face lucru mecanic degeaba. Ce te tot strofoci cu ordonanțe de urgență, cu dezbateri publice, cu prag de ciordeală, cu legi organice? N-are niciun rost. Dă-le și matale de-o ciungă la judecători, trimite-i vreo trei luni în cantonament, la un tenis cu piciorul la Copacabana, bagă-le un godac de la firma lui fii-to în portbagaj, că acușica vine Crăciunul și știi cum e, coruptul gospodar își ia iarna car și vara porc. Și pe urmă stai, relaxat, și aștepți sentința. Dacă lui Mazăre i-au dat patru ani cu suspendare, pentru că a furat ”dăcât” 114 milioane, tălică o să-ți dea pe viață cu suspendare, că ai furat toată România. Ba o să te și felicite pentru așa performanță și-o să te trimită direct în Brazilia, că ți-a albit mustața de-atâta stres.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Închisoare pe viață cu suspendare și arest la vilă pentru toți corupții!

  1. Carstea spune:

    D-ta vrei sa distrugi poporul roman NU ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top