PaginadePolitică.ro: Se destramă ”dreapta unită” înainte de a se înființa?

Denis Silviu Soare: Se destramă stânga din dreapta să zic așa, se destramă tot ce nu e construit pe principii și doar ce e construit pe interese de grup!

P.P. Vă referiți la grupul d-lui Tăriceanu? Spunea eurodeputata Norica Nicolai că nu vede cu ochi buni fuziunea cu PD-L. Ce-o fi însemnând?!

D.S.S. Pot însemna multe lucruri! Dar stiți cum e, se întâlnesc baroni cu baroni… lupte grele interne, pentru supremație, neliniște…

P.P. Acum după alegeri, au fost doritori să vi se alăture în partid?!

D.S.S. Partidul este atractiv pentru mulți politicieni din două motive:1) nu are în spate o istorie dubioasă și nici oameni dubioși, ceea ce înseamnă imagine bună; 2) Mihai Răzvan Ungureau e un lider important pe partea dreaptă, cu șanse mari de a fi președintele României, personalitate marcantă, o instituție în sine!

P.P. Vor fi primiți în partidul Forța Civică și membri ai altor formațiuni?!

D.S.S. Pentru moment, nu am discutat de primirea membrilor altor partide în Forța Civică, dar suntem cu sita pregătită… Nu vrem să primim neghina nimănui!

P.P. Pentru doritori, aveți sită deasă ori rară?!

D.S.S. Este destul de deasă!

P.P. Ce condiții ar trebui să îndeplinească aceștia?

D.S.S. Să nu fie penali în primul rând! Să își dorească construcția în echipă, nu pe interese, să nu fie traseiști cu notorii. În ceea ce privește încorporarea unor membri de la alte partide, nu am făcut un set de principii. Nu am discutat în forul superior al partidului.

P.P. Dar dacă sunt politicieni nemulțumiți de formațiunea din care au făcut parte, să spunem PSD, ori PNL, chiar UNPR, sau PMP, dar care nu au probleme cu justiția, și vor să construiască ceva politic pe bază de principii, aceștia au loc la masa FC?!

D.S.S. Cei care nu se mai regăsesc în formațiunile lor, este evident că renunță, pentru că nu se mai întâlnesc cu principiile sănătoase. Da, merită să ai discuții cu oameni a căror moralitate nu le este afectată, iar funcția nu reprezintă decât o etapă în viața și nu obligativitate pe viață. Cunosc oameni decenți și de valoare în toate partidele politice, de la dreapta la stânga. Sunt extrem de convins că putem uni valorile în România dar și pe români! Fără a construi unitate, România va pierde, de la valori și până la valorificarea resurselor (umane, materiale, intelectuale, s.a.m.d.). Avem multă treabă de făcut, iar asta nu se va termina într-o noapte. Trebuie curățată țara de crengi uscate.

P.P. Cine o poate curăța, când și în câtă vreme?

D.S.S. Cât timp va funcționa justiția, DNA-ul. Speranța mea este că lucrurile vor accelera. Am speranța, că în mandatul președintelui viitor, ne vom apropia de ieșirea din tunel. din fericire funcționează. Nu 100%, dar mai bine ca niciodată!

P.P. Care este motivul pentru care Victor Ponta și parlamentarii vor ca legea amnistiei și grațierii să treacă?! Să-i scape pe penali?!

D.S.S. Amnistia e un vis negru, dar, și așa, nu poți să-i scapi decât o dată. Marea lor majoritate vor ajunge de unde au scăpat. Oricum, nu se va întâmpla pentru că presiunea Europei și mai ales a SUA este destul de apăsătoare pentru Ponta.

P.P. Dacă se adună toți parlamentarii și o votează, trece; si cu PPDD s-a discutat despre asta.

D.S.S. Ăstia sunt niște combinatori! Un politician face politică și nu combinații. Este drept, că în Parlamentul României avem prea puțini politicieni și prea mulți combinatori. dar dacă va trece legea amnistiei, veți vedea o ofensivă a justiției, evident, sustinută de organisme internaționale, cum nu a mai fost vreodată în România. Nimeni nu-si permite ca o țară membră NATO, cu baze militare americane, scut anti-rachetă, și mai ales graniță cu Rusia, să lase România în mâna unor infractori și unor combinatori politici să dreagă apele cu Rusia.După cum se știe, Rusia își dorește să restabilească influența în zona Balcanilor.

P.P. Vedeți să treacă legea amnistiei?!

D.S.S. Sunt forme prin care poate să treacă legea, dar există și reversul medaliei; legea amnistiei e mai comod să nu treacă, pentru Ponta. Nimeni nu-i stă lui Ponta în genunchi… el stă în genunchi !

P.P. La cine credeți că stă în genunchi?

D.S.S . (..)…Aproape putem spune că guvernarea este la îndemâna baronilor. Da, și la aceștia le stă în genunchi, și de protecție la o adică…

P.P. Dacă se unește pe bune dreapta, mai are șanse Victor Ponta la prezidențiale?!

D.S.S. Mai de voie, mai de nevoie, dreapta se unește, altfel România va intra într-o criză profundă; și politică și economica! Dreapta nu trebuie să fie ca o femeie frumoasă. Dreapta trebuie să fie ca o femeie deșteaptă, aranjată, care știe ce vrea pentru viitor. Nu avem nevoie de o dreaptă precum o femeie ponosită, inexistentă, care să stea tot timpul cu mâna întinsă pe la colțul parlamentului.

P.P. Cât va rezista această unire a dreptei? Se face ea cu un scop mai mult decât electoral?

D.S.S. Eu spun cum ar trebui să arate dreapta. În momentul ăsta, dreapta, e ca o femeie care-și caută soarta: când plină de vigoare, când fără orizont; când stabilă, când labilă. Vedeti, pe stânga există stabilitate. Avem un partid foarte mare, PSD, care de 24 de ani a rămas fidel principiilor de stânga. Pe partea dreaptă, însă, de 24 de ani, avem doar frământări.

P.P. De ce nu poate fi stabilitate și pe dreapta, sunt mai multe orgolii din partea liderilor?

D.S.S.  PNL-ul nu-și găsește de-a lungul timpului locul și pendulează între dreapta și stânga. PNȚCD-ul, odată cu moartea marelui Coposu, a murit și el. PD-L, stim și despre el…

P.P. Ce știm despre PD-L?!

D.S.S. Că a făcut parte din internaționala socialistă! Este un adevăr. După 2000, dacă nu mă înșel, a trecut la popularii europeni, adică de la stânga la dreapta; de aici și frământările pe partea dreaptă politică.

andreea-pocolInterviu realizat de corespondenta PaginadePolitică, Andreea POCOL

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top