relu-fenechiu„Baronul“ decăzut îşi execută pedeapsa, teoretic, în regim închis, însă nu este ţinut laolaltă cu ceilalţi deţinuţi cu regim similar. Teoretic, raportat la regimul de executare, Fenechiu ar fi trebuit cazat într-un bloc în care camerele sunt de 25-30 de persoane, scrie Ziarul de Iași, care publică un material pe acest subiect.

Informaţiile obţinute „pe surse” de către reporterii ziarului au fost confirmate de reprezentanţii penitenciarului, care au motivat că Fenechiu şi colegii lui de cameră sunt persoane cu risc de vulnerabilitate, „în virtutea funcţiilor publice deţinute anterior arestării”. Explicația este prezentă într-un răspuns oficial semnat de directorul administrativ al ANP, Pompiliu Dima, şi directorul închisorii ieşene, Marius Vulpe către „Ziarul de Iași”.

Sursele publicației au precizat că Relu Fenechiu, Lucian Fene­chiu, Bogdan Damian şi Ion Mărghidan (fost director SISEE) sunt cazaţi într-un corp diferit de al celorlalţi deţinuţi care au acelaşi regim de executare cu al lor (regim închis) într-o cameră renovată complet în perioada încarcerării.

Potrivit „Ziarului de Iași”, deţinuţii cu regim închis sunt cazaţi de obicei în camere de 25-30 de persoane, într-un imobil cunoscut de angajaţii închisorii sub numele de „blocul vechi”, acolo unde condiţiile sunt destul de precare. , un imobil construit mai recent şi care, colac peste pupăză, este destinat persoanelor private de libertate aflate în carantină (perioadă dinainte de stabilirea regimului de executare) sau celor cu măsuri preventive (cei care nu sunt condamnaţi definitiv).

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top