Gheorghe-IalomitianuFostul ministru de la Finanțe în guvernarea Boc, Gheorghe Ialomițianu a calificat numirea lui Eugen Teodorovici la Finanțe drept ”o improvizație”, adăugând că Guvernul Victor Ponta se luptă să supraviețuiască și că în momentul de față cea mai bună soluție pentru oameni este organizarea de alegeri anticipate.
 Premierul Victor Ponta l-a remaniat vineri din funcția de ministru al Fondurilor Europene pe Eugen Teodorovici, care va prelua începând de luni Ministerul Finanțelor. În locul lui Eugen Teodorovici va fi instalat la Fonduri Europene, Marius Nica, fost secretar general al Ministerului Muncii. Victor Ponta a discutat cu președintele Klaus Iohannis și a acceptat propunerile sale.
        
”Mi se pare straniu, să-l iei pe Teodorovici care avea de lucru la ministerul Fondurilor Europene să elaboreze legislația națională pentru atragerea de fonduri europene, că oricum nu suntem pregătiți pentru exercițiul 2014 – 2020 și să-l duci la ministerul de Finanțe, unde trebuia să ajungă o persoană care avea expertiză în domeniul implementării codului fiscal și codului de procedură, ca să arate sustenabilitatea acestor măsuri”, a spus deputatul PNL de Brașov, Gheorghe Ialomițianu.
Ialomițianu a adăugat că Teodorovici are mai mult expertiza pe trezorerie, pentru că a lucrat în ministerul de Finanțe.
”Nu are expertiză în domeniul administrării veniturilor, în domeniul impozitelor și taxelor, în domeniul macroeconomic; adică să arate că măsurile care sunt propuse în codul fiscal au impact asupra creșterii economice și asupra creșterii veniturilor bugetare, asupra creerii locurilor de muncă, domnul Teodorovici nu are experiența asta (…) și, e păcat că a fost luat de la ministerul Fondurilor Europene și dus la Finanțe”.       teodorovici
Reprezentantul PNL  a mai spus că șeful Guvernului a încercat să aducă o persoană la ministerul Finanțelor despre care se consideră că nu ar avea probleme cu legea, iar înainte de a-l propune la acest minister, au fost făcute deja verificări. ”Cred că s-a dorit mai mult să fie numită o persoană care nu are probleme cu legea, decât să numească o persoană care să aibă expertiză și să fie eficient la nivelul ministerului de Finanțe. Din verificările care au fost făcute, n-au găsit nimic, atâta timp cât a fost ministru Fondurilor Europene”.
ioana-petrescuGheorghe Ialomițianu este de părere că în PSD sunt persoane eficiente care puteau fi numite în funcția de ministru de Finanțe. ”Spre exemplu, Viorel Ștefan avea o experiență mult mai mare în domeniul administrării veniturilor, codului fiscal, macroeconomic, și totuși experiența ca președinte de comisie finanțe – buget, l-ar fi ajutat să fie mult mai eficient ca ministru de Finanțe în comparație cu Eugen Teodorovici” a precizat acesta.
      
Întrebat dacă fosta șefă de la Finanțe, Ioana Petrescu, era o variantă mult mai bună să revină în fruntea ministerului, liberalul brașovean a spus:
Nu! Doamna Petrescu a lăsat o impresie foarte proastă, ar fi fost o variantă ineficientă iar cei din ministerul de Finanțe erau dezamăgiți„.
În ce privește propunerea pentru Fondurile Europene, Marius Nica, deputatul Ialomițianu a spus că este o variantă mult mai proastă. ”Nu știu unde a lucrat. Lucrând la ministerul Muncii ca și secretar general, să te ocupi de problemele generale ale unui minister, probleme administrative, de gestiuni ale personalului și să te duci în fruntea ministerului Fondurilor Europene (…) e o distanță foarte mare, e o variantă mult mai proastă față de numirea domnului Teodorovici în fruntea ministerului de Finanțe”.

Votul în cazul Șova, „un circ”. Ne trebuie alegeri anticipate

De altfel, reprezentantul PNL a mai declarat că problema de eficiență în fruntea unui minister este responsabilitatea primului ministru, iar acum Victor Ponta are probleme serioase.
”Eu cred că acest guvern este de supraviețuire și pe Victor Ponta nu-l mai interesează o guvernare eficientă ci să reziste și să nu mai aibă probleme din punct de vedere legal. Situația domnului Vâlcov i-a creat domnului Ponta probleme mari în cadrul partidului. Votul în cazul Șova este o încălcare a Constituției. S-a urmărit mai mult, salvarea domnului Victor Ponta decât salvarea lui Șova. Dar eu cred că, totuși, Curtea Constituțională o să ne dea un verdict corect, iar domnul Șova nu va mai avea posibilitatea să se ascundă în spatele statutului senatorilor și deputaților” a specificat Ialomițianu.
       
Invitat să comenteze votul de miercuri din plenul Senatului în cazurile Șova – Vâlcov, fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu  a adăugat că ”A fost un circ! Îmi pare rău că a ajuns Senatul un loc în care are loc mai mult bășcălia decât seriozitatea”. Alesul Ialomițianu, crede, de asemenea, că, guvernul Ponta nu poate să mai reziste mult. ”Eu cred că, până la urmă, Victor Ponta și dă demisia pentru că își dă seama că nu mai poate continua. Cred că alegerile anticipate ar fi cel mai bun lucru pentru România și pentru clasa politică. Pentru Victor Ponta, ar fi mult mai bine alegeri anticipate decât pentru opoziție, ar fi posibilitatea cea mai ușoară de a scăpa de acest coșmar. Pentru Victor Ponta, guvernarea este un coșmar!” a conchis parlamentarul liberal de Brașov.
andreea-pocolMaterial realizat de Andreea POCOL – corespondent PaginadePolitica.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Ialomițianu (PNL): Bine că nu a revenit Ioana Petrescu la Finanțe; Ne trebuie alegeri anticipate

  1. Basescu spune:

    Ialomitianu daca taceai era mai bine asa n-am adus aminte de pocariile facute cind erai basist sa intelegem ca acum il pupi in c….pe werner.Sa fi atent sa nu te sufoci de la atita zel pentru wener care se va descotorosi de voi ca si de antonescu&cacarau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top