neculai ontanu_gabrielJurnaliștii de la HotNews.ro continuă seria dezvăluirilor despre modul în care politicienii au obținut titluri de doctor pe baza unor teze care ridică suspiciuni de plagiat. După ce au analizat lucrarea șefului UNPR, Gabriel Oprea, jurnaliștii s-au oprit astăzi asupra primarului sectorului 2, Neculai Onțanu, care și-a făcut teza de doctorat sub îndrumarea lui Oprea.

HotNews subliniază că o parte „însemnată din teza de doctorat a lui Neculai Onțanu este copiată din câteva cărți și articole apărute anterior”.

„Neculai Onțanu, Primarul Sectorului 2, este doar unul dintre ‘soldații’ din ‘armata’ de doctoranzi coordonați de către generalul Gabriel Oprea în obținerea titlului de doctor, formată din Florian Coldea, Mihai Stănișoara, Romeo Raicu, Loredana Radu, Remus Spân, George Bălan, Ionel Marin, Dumitru Zamfir sau Ioan Șandru”, subliniază HotNews.

„Desi a reusit sa-și obțină doctoratul, studiile universitare urmate de Neculai Onțanu sunt incerte având în vedere că acesta nu face referire în CV-ul personal, de pe site-ul Primăriei Sectorului 2, la facultatea pe care a absolvit-o. Cert este că în 1986, Onțanu a fost propus pentru a fi admis în anul I la Academia „Ștefan Gheorghiu”, la Institutul pentru pregătirea cadrelor în problemele conducerii social – politice. La acea vreme, actualul primar al Sectorului 2, general maior in rezervă, secretar general al UNPR și doctor în științe militare și informatii era fierar betonist„, mai arată jurnaliștii.

Onțanu și-a susținut teza de doctorat în 2009.

„Teza de doctorat a lui Ontanu are titlul „Managementul protectiei infrastructurii critice” si se intinde pe 313 pagini, fara bibliografie si anexe. Analiza textului arata ca cea mai mare parte a tezei este copiata din surse multiple: carti, articole stiintifice, site-uri ale unor institutii sau documente oficiale ale unor organisme interne si internationale. Practic, putine paragrafe din continutul tezei in baza careia secretarul general al UNPR si-a obtinut titlul de doctor ii apartin.

La fel ca si Gabriel Oprea, primarul Sectorului 2 preia pagini intregi, capitole in integralitatea lor sau articole stiintifice de la cap la coada fara sa utilizeze ghilimele sau note de subsol, semne distincte recunoscute ca parte a tuturor conventiilor nationale si internationale de citare. In unele cazuri, secretarul general al UNPR face trimitere catre sursa originala a informatiilor cu nota de subsol, dar fara a folosi de ghilimele, asa cum cer normele academice de citare acceptate la nivel international, insa in cele mai multe situatii nu apeleaza nici la ghilimele si nici la note de subsol”, se mai arată în analiză.

Continuă pe HotNews.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to HotNews: Neculai Onțanu (UNPR), fost fierar betonist, doctor în științe militare | Suspiciuni de plagiat la teza lui de doctorat

  1. […] Primarul sectorului 2, domnul Neculai Onțanu, secretarul general al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) și Președintele Organizației București nu are nicio jenă să asocieze funcția publică (primar de sector) cu funcțiile pe care le ocupă în UNPR. Are o legătură strânsă cu președintele UNPR, Gabriel Oprea și nu a ascuns niciodată acest fapt. Domnul Oprea l-a făcut chiar doctor în științe militare, deși trebuie să recunoaștem că de la statutul de fierar betonist, cu cel mult 8 clase, la cel mai înalt grad științific în cercetare, este ceva distanță. Dați-mi voie, deși cred în capacitatea intelectuală a oamenilor, în general, să nu cred în originalitatea tezei de doctorat a domnului primar. Detalii pe hotnews.ro […]

  2. […] plus, primarul sectorului 5, Neculai Onțanu, și avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, au realizat lucrări de doctorat sub întdrumarea lui […]

  3. […] menționat faptul că la ReporterVirtual.ro am prezentat ambele anchete (Oprea și Onțanu) privind suspiciunile de plagiat în tezele de doctorat ale liderilor […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top