Guzganianul atacă la ouă

7:24 pm, 7 octombrie 2017 • de • cu Niciun comentariu

Spre deosebire de ruda sa de la țară, guzganul rozaliu, care atacă la portofele, guzganianul de oraș sare direct la ouă. Cum vede un ou neimpozitat, cum se apucă să chițăie pe Facebook, se înroșește, își zburlește ciocul – căci are cioc, dacă nu știați – și nu se lasă până nu pune impozit pe oușor. Căci, zice guzganianul, dacă n-ar avea atât cultura consumului, ci ar fi și ei capitaliști sadea, românii n-ar mai băga oul la maț, sub formă de ochi, omletă sau jumări, ci l-ar vinde, colo, la stat, cu 50 de bani bucata, ca să-l ia pe urmă din magazin direct cu un leu și să se aleagă și statul cu ceva, la afacerea asta, iar țăranul să iasă și taxat, și cu oul luat.

La urma urmei, gestul ar fi chiar umanitar. Nu vedeți, fraților, că nu mai sunt bani la buget? Nu vedeți că n-au mai putut, bieții parlamentari, să-și tripleze salariile anul ăsta, au fost obligați, săracii, doar să și le dubleze? Stau viloaiele neterminate, stau amantele fără blăniță și apartamențel, bălesc beizadelele la ultimul model de Lamborghini, prin vitrinele de la reprezentanță, fiindcă niște țărani lacomi, în loc să aibă grijă să cotizeze la stat, roșia din curte o fac bulion, oul îl fac omletă și pruna o fac țuică și se-mbată, să mai uite ce imbecili au ajuns să ne conducă.

E drept că distinsa coaliție din care face parte distinsul guzganian n-a luat nicio măsură să le facă mai ușoară viața țăranilor, în așa fel încât ei să-și poată cumpăra mai multe găini, găinile să facă mai multe ouă, iar surplusul de ouă să-l vândă la piață și abia atunci statul să ia niște bani. Pentru că așa fac țăranii ăia franțuji, pe care ni-i tot dă de exemplu domnul guzganian. Doar că țăranii franțuji vând din surplus, ai noștri din ce să vândă? Căci ei fac agricultură de subzistență și ar muri de foame dacă ar vinde ce produc în bătătură, cum îi sfătuiește guzganianul.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top