ecaterina-andronescuDin cauza scandalurilor publice, unele cu conotații penale, în care este implicată conducerea acestei universități de stat, majoritatea presei locale nu a avut acces la eveniment. Ziariștii de la televiziunile GORJ TV și Tele 3 și de la ziarele GORJNEWS și Manifest Național au fost opriți de purtătorul de cuvânt al UCB, Andreea Văduva, și de reprezentanții unei firme de pază să intre în această instituție publică pentru a asista la un eveniment public pe care aveau obligația profesională de a-l mediatiza.

Ecaterinei Andronescu nu i-a păsat de ziariștii lăsați la ușă, nici măcar în momentul în care aceștia i-au strigat, prin ușa întredeschisă a universității, că nu sunt lăsați să intre”, notează gorjnews.ro.

Potrivit publicației, fostul ministru al Educației acceptă „un mărțișor otrăvit”, cu doar câteva zile înainte ca Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior să reevalueze Universitatea din Târgu Jiu.Aceasta riscă să primească grad scăzut de încredere, după ce Coaliția pentru Universități Curate a plasat-o pe ultimul loc, la nivel național. Surse din Universitate arată că președintele Senatului acestei universități de stat, Adrian Gorun, mizează pe influența pe care Ecaterina Andronescu o posedă la nivelul ARACIS, pentru a obține o evaluare avantajoasă.

Paradoxal, în trecut Adrian Gorun a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu de numeroase fapte penale. Astfel, Gorun a arătat, public, că în perioada în care Ecaterina Andronescu a condus Consiliul Național al Rectorilor, această structură a fost finanțată ilegal de la bugetul de stat. Ulterior, tot Gorun a acuzat-o pe Andronescu că a transferat ilegal bunuri în valoare de 14,5 miliarde lei vechi de la Ministerul Educației la Universitatea Politehnică București.

Mai mult, Adrian Gorun a declarat, în repetate rânduri, că UCB a primit ZERO STELE în topul realizat de Coaliția pentru Universități Curate din cauza Ecaterinei Andronescu, care „vrea să scoată din uz unele universităţi din ţară”.

Referitor la Remus Pricopie, actual ministru al Educației, Gorun a spus în trecut că “este un om cu CV slab, impus de Ecaterina Andronescu”.

În această iarnă, Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a suspendat cursurile pentru a evita plata facturilor de agent termic.

UPDATE: Poziția Ecaterinei Andronescu

Fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu afirmă într-un comentariu postat pe siteul nostru că nu i-a auzit pe ziariștii ce strigau că nu sunt lăsați să participe la evenimentul de la Târgu Jiu. „Regret nespus ca nu am știut că ziaristii nu sunt toti lăsați în sala în care s-a desfasurat ceremonia. In sala au fost posturi de televiziune care au filmat ceremonia si ca urmare nu aveam de unde sa stiu ca unele posturi de tv sau jurnalisti nu au fost lasati sa intre. Din pacate nu am auzit cand au strigat ca nu sunt lăsați în sală”, spune Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru precizează și că Universitatea din Târgu Jiu nu va beneficia de o evaluare mai îngăduitoare pentru că i-a acordat titlulul de Doctor Honoris Causa. „Cat despre acordarea titlului va asigur ca nu are consecinte in ceea ce priveste evaluarea ulterioara a universitatii. Subliniez si faptul ca Universitatea Politehnica Timisoare, Universitatea Tehnica din Iasi, Universitatile din Constanta, Arad, Bacau, Suceava de numara , de asemenea, printre universitatile ale caror senate universitare au decis sa-mi acorde acest inalt titlu academic. Va asigur, de asemenea, de tot respectul pe care il am fata de presa”, mai spune Ecaterina Andronescu

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to GORJ. Ecaterina Andronescu, Doctor Honoris Causa cu scandal, la Tg. Jiu. UPDATE

 1. mariana spune:

  abramburica a distrus invatamintul preuniversitar inschib ia primeste tot felyl de premii, asta se intimpla numai la noi in rmanica noastra condusa de iresponasibili veseli.

 2. Ecaterina Andronescu spune:

  Regret nespus ca nu am stiut ca ziaristii nu sunt toti lasati in sala in care s-a desfasurat ceremonia. In sala au fost posturi de televiziune care au filmat ceremonia si ca urmare nu aveam de unde sa stiu ca unele posturi de tv sau jurnalisti nu au fost lasati sa intre. Din pacate nu am auzit cand au strigat ca nu sunt lasati in sala.

  Cat despre acordarea titlului va asigur ca nu are consecinte in ceea ce priveste evaluarea ulterioara a universitatii.
  Subliniez si faptul ca Universitatea Politehnica Timisoare, Universitatea Tehnica din Iasi, Universitatile din Constanta, Arad, Bacau, Suceava de numara , de asemenea, printre universitatile ale caror senate universitare au decis sa-mi acorde acest inalt titlu academic.
  Va asigur, de asemenea, de tot respectul pe care il am fata de presa .
  Ecaterina Andronescu

 3. NESSUM DORMA spune:

  Poftim comportament !Si intr-o emisiune de saptamana trecuta ,un ziarist ii aducea elogii acestei distinse doamne ,recomandand-o ca pe o posibila femeie-presedinte al tarii ,in viitor ?Nu-mi place,nu-mi place deloc ce se intampla in tara in acest moment ! Prea multa sfidare,aroganta ,lipsa de respect fata de presa in primul rand (care este catalogata daca nu ii sustine ) si fata de oameni in general !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top